Connect with us

POP!MIX

Novi spot i ljetna turneja Vesne Pisarović

pop!mix/scena

Novi spot i ljetna turneja Vesne Pisarović

Povodom svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i nadolazeće turneje Naše velike pjesmarice, Vesna Pisarović predstavlja novi spot za pjesmu Nogometna utakmica, originalnog naziva La partita di pallone. Pjesma koju je 1962. napisao Edoardo Vianello, a uglazbio Carlo Rossi humoristično predstavlja žensku perspektivu muške nogometne opsesije, već sljedeće godine Igor Krimov je napravio prepjev, te ju je uz Ljubljanski jazz ansambl otpjevala legendarna Beti Jurković.

Vesnina verzija nalazi se na albumu Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook koji je prošle godine izašao za PDV u digitalnom, CD i formatu dvostrukog vinila, album je već predstavljen s dva singla Balada i Bijela lađa plovi morem, a video za treći singl je režirao Zoran Terzić.

Vesna Pisarović kreće na regionalnu turneju povodom albuma Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook koji je prošle godine izašao za PDV. Na turneji će joj se pridružiti talijanski glazbenici Zeno de Rossi na bubnjevima, Giorgio Pacorig na klaviru i Romano Todesco na kontrabasu, a tokom turneje posjetit će osam gradova i pet država bivše Jugoslavije.

Naša velika pjesmarica – turneja
30.06. Bjelovar, Jazz festival JAZZICA
01.07. Banja Luka, Banski dvori
03.07. Budva, “Grad Teatar”
04.07. Novi Pazar – Kulturni centar
05.07. Požega (Užička) – Jazz Festival JAZZVEZE
06.07. Krško – ARSonica 2018, Poletje na gradu Rajhenburg
07.07. Murska Sobota – “Skrito dvorišče”
09.07. Jajce – Kazališne igre BiH

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/scena

To Top