Connect with us

POP!MIX

Silente u novom spotu donose čudesnu animaciju

Silente u novom spotu donose čudesnu animaciju

Grupa Silente predstavlila je novi spot za pjesmu “Ti sebe ne znaš” ,a napravljen u suradnji s poljskom umjetnicom Martynom Koleniec.

Video “Ti sebe ne znaš” napravljen je u stop motion animaciji, a za kompletnu izvedbu zaslužna je Martyna Koleniec, 3D animatorica, scenaristica, fotografkinja, dizajnerica i nagrađivana stop motion umjetnica koji trenutačno djeluje unutar Stop motion akademije u Berlinu. Prema osobnom osjećaju teksta i zvuka pjesme u potpunosti je osmislila scenografiju i scenarij te dizajnirala lutku u spotu koja predstavlja “zvončicu” s naslovnice Silente albuma.

(Fotografija: promo)

“Uvijek smo se ložili na stop animaciju i htjeli smo napraviti jedan takav spot. Ranije nismo jer dobra animacija zahtjeva jako puno vremena, a mali broj ljudi se bavi time tako da je uvijek bio problem posložiti raspored. “Ti sebe ne znaš” je posebna pjesma i zaslužila je poseban video, a Martynu su nam preporučili njene kolege. Nakon što smo pregledali njezine dosadašnje radove nije nas bio strah u potpunosti joj prepustiti priču i izgled spota. Ništa nismo sugerirali, htjeli smo jednostavan i lijep video koji će pratiti atmosferu pjesme. Oduševljeni smo kako je ispalo, posebno time što je “oživjela” lik Zvončice koju još od prvog albuma furamo kao naš logo” – izjavili su povodom premijere članovi Silentea.

Zvončica je prisutna je na svim albumima, plakatima i merchandiseu benda, čest je motiv sličica i pisama koje grupi šalju fanovi, a na posljednjem koncertu u Domu sportova čak je i utjelovljena izašla na pozornicu. Od početka Silentea na izgledu Zvončice radilo je više umjetnika: dubrovački dizajner Andrej Đukić koji je originalni tvorac naslovne stranice za album “Lovac na čudesa”, osječki grafičar Andrej Bartulović koji je tvorac aktualnog izgleda s novog albuma “Malo magle, malo mjesečine”, slikarski duo Nikolina Japunčić i Mia-Maria Škoda (DiobaNaOba) koje su oslikale limitirano izdanje “Neće rijeka zrakom teći”. Evolucija njezinog izgleda dovela ju je i do spota “Ti sebe ne znaš”.

(Fotografija: promo)

Novi album grupe Silente “Malo magle, malo mjesečine” objavljen je 5. lipnja 2018, a koncertno će se promovirati na velikom povratničkom koncert u zagrebačkom Domu spotova 10. studenog 2018.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 100 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta, moći će se kupiti za 120 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.

(Naslovna fotografija: promo))

More in pop!mix/news

To Top