Connect with us

POP!MIX

Novi album Sleaford Mods ‘Spare Ribs’ po mišljenju kritike njihov je najbolji album dosad

pop!mix/news

Novi album Sleaford Mods ‘Spare Ribs’ po mišljenju kritike njihov je najbolji album dosad

Foto | Alasdair McLellan

Novi album Sleaford Mods ‘Spare Ribs’ po mišljenju kritike njihov je najbolji album dosad

Jason Williamson i Andrew Fearn svojim su furioznim i sirovim stilom, osvježili glazbenu scenu Britanije prije više od deset godina. Najnoviji i šesti po redu Spare Ribs je po mišljenju kritičara – njihov najbolji album do sada.

Dvojac iz Nottinghama, Jason Williamson i  Andrew Fearn, na svom šestom studijskom albumu ‘Spare Ribs’, svojim jezivim smislom za humor, ograđuju se od licemjerja, nejednakosti i apatije, izražavajući bijes i zbunjenost prema britanskom establišmentu, zbog načina na koji se isti suočio s covid-19 krizom.

Foto | Alasdair McLellan

Jason Wiliamson je svoju furstraciju u prvoj karanteni pretočio u ekspolzivnu kretivnost iz koje se izrodio album ‘Spare Ribs’. U tom kreativnom procesu, neminovno je došlo do povlačenja paralele između klaustrofobičnog okruženja britanskog mjestašca u kojem je odrastao, klaustrofobije sobe u kojoj se nalazio poslije povrede kralježnice prošle godine (Top Room) i klaustrofobije izazvane karantenom. Andrew se zatim nadovezao i svojom glazbom upotpunio pjesme, ali između njih dvojice generalno nije postojala eksplicitna i velika konverzacija oko konceptualnog razvoja albuma: “Ne dišemo jedan drugome za vrat.” – kaže Andrew Fearn. “Svjestan sam da nema ničeg goreg od benda koji samo izdaje album za albumom, a koji onda zvuče isto.”

Album ‘Spare Ribs’ snimljen je u ljeto 2020., tijekom tri tjedna, usred karantene, u nottinghamskom JT Soar studiju. Po prvi put Sleaford Mods imaju i goste na albumu – pjevačice Amy Taylor i Billy Nomates.

Naslov albuma, Jason kaže, proizašao je iz “ideje o količini ljudi koji su umrli od prvog vala korona virusa; ljudski životi su uvijek potrošni za elite i bitni samo kao “rezervna rebra/spare ribs…”

More in pop!mix/news

To Top