Connect with us

POP!MIX

Luka Nižetić, Franka i Sudar Percussion briljirali svojim nastupima u Opatiji

pop!mix/festival

Luka Nižetić, Franka i Sudar Percussion briljirali svojim nastupima u Opatiji

Luka Nižetić, Franka i Sudar Percussion briljirali svojim nastupima u Opatiji

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2019. održao se u subotu navečer u Opatiji nakon osam godine pauze

Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2019. održao se u subotu navečer u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković” u Opatiji nakon osam godine pauze, a među brojnim natjecateljima i izvođačima, uvjerljivo su briljirali izvođači Karpo Medije.

Prijenos su započeli Sudar Percussion koji su svjetlećim palicama svirali po zapaljenim bačvama nakon čega je jedna od najpopularnijih pjevačica na domaćoj sceni, Franka, otvorila Doru s pjesmom “Crazy” s kojom je prošle godine Hrvatsku predstavljala na Eurosongu. Odlična Franka posebnim efektima je oduševila publiku i gledatelje diljem Hrvatske, a osim te pjesme izvela je još dvije svoje uspješnice koje su obarale rekorde na domaćim top listama protekle godine – singlove “Kao ti i ja” i “S tobom”.

U natjecateljskom dijelu Dore nastupio je Luka Nižetić s pjesmom “Brutalero“. Luki je to bio četvrti nastup na Dori, ali prvi u ovakvom izdanju. Pjesma autora Branimira i Marija Mihaljevića osvojila je visoko treće mjesto po ukupnom zbroju bodova žirija i publike, a efektnim glazbeno scenskim nastupom Luka Nižetić je potvrdio status jednog od najtalentiranijih hrvatskih izvođača. Pjesma “Brutalero” službeno je objavljena i kao singl, a da se radi o perspektivnoj pjesmi koja “na prvu” osvaja publiku dokazuju i deseci tisuća komentara koje je Luka dobio nakon nastupa na Dori.

Neposredno pred proglašenje pobjednika na pozornici je ponovno svoj sjajni rad predstavio udaraljkaški sastav Sudar Percussion. Izveli su skladbu “Stardust” Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena, a dečki koji slove kao “najotkačenija grupa glazbenika na ovim prostorima” svoj su status potvrdili i u Opatiji. Podsjetimo, Sudar Percussion su prošle godine velikim rasprodanim koncertom u zagrebačkoj dvorani KD Vatroslav Lisinski započeli turneju “Oxygene” u sklopu koje su nastupali na brojnim hrvatskim i inozemnim pozornicama a trenutačno rade na materijalu koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

More in pop!mix/festival

To Top