Connect with us

POP!MIX

“Ae!” – Luka Nižetič i Klapa Kampanel spremni za ljeto!

Foto | Ružica Gami

pop!mix/news

“Ae!” – Luka Nižetič i Klapa Kampanel spremni za ljeto!

Splitski glazbenik kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom ‘Ae’!

‘Nakon 19 godina i moje pjesme ‘Ludi grade’ koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovo imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao ‘Najluđi grad na svitu’, kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u Velom mistu‘, otkriva nam Luka Nižetić.

Dodaje kako je Mario Mihaljević vrsno prepoznao senzibilitet Splita, donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru Mihaljeviću nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju.

”Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi ‘Život curi’ za Splitski festivalNamjera mi je bila s pjesmom ‘Ae’ nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak‘.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na  riječ ‘Ae’ jer se radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije – od čuđenja, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja, što je svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije. 

Foto | Ružica Gami

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvediv video broj za koji je zaslužan talentiran i hvaljen redatelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori:

‘Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate povijesti splitskog glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dine Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit te dodatnu animaciju biti što bliži originalu.’

Sa sigurnošću možemo reći da nam Luka, prepoznat kao glazbenik čije pjesme većinom liječe nostalgiju za ljetom, donosi nasljednika svog prošlogodišnjeg hita ‘Ludilo brale’ koji je do danas na Youtube kanalu pregledan 2 milijuna puta.

More in pop!mix/news

To Top