Connect with us

POP!MIX

Uzbudljivi progam na MAKK-u

Uzbudljivi progam na MAKK-u

Jučer u 11 h započeo je drui dan međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK javljanjem velike svjetske zvijezde, Skye Edwards iz Morcheebe.
Skye se javila direktno iz Londona gdje je u ‘blagom lockdownu’. Osim Morcheebe, jučer smo imali priliku čuti što kaže Brano Jakubović iz Dubioze Kolektiv, ali i saznati ekskluzivnu informaciju kako je upravo Morcheeba obradila pjesmu hrvatske kantautorice Irene Žilić.  

S obzirom na situaciju u cijelom svijetu, u fokusu ovogodišnjeg MAKK-a koji se po prvi put održava preko streama, svakako je svjetska pandemija koja je snažno pogodila glazbenu industriju. Skye Edwards rekla je kako ih je situacija s COVID-19 zatekla na turneji: “Imali smo planiranu trotjednu turneju po Europi, održali smo jedan koncert i morali smo okrenuti autobus i vratiti se kući“, opisala je. Ipak, unatoč situaciji, bend je izolaciju iskoristio kreativno. Snimili su novi album čiji se izlazak očekuje na proljeće 2021. A upravo jučer smo ekskluzivno saznali tijekom javljanja Skye, kako će se na njihovom novom albumu naći i obrada pjesme “The Moon” kantautorice Irene Žilić: “Irena je nekoliko puta nastupala prije nas, a mi smo veliki obožavatelji njene glazbe. Kad god bi izvodila pjesmu „The Moon“, Ross (gitarist benda) bi rekao da to zvuči kao pjesma Morcheebe i tako smo je odlučili snimiti”, rekla je Skye Edwards iz Morcheebe.

Dubioza Kolektiv zadnji je put nastupala u Hrvatskoj krajem 2019. kada su rasprodali Dom Sportova: „Godišnje bi odradili stotinjak koncerata, a plan za 2020. bio je 220 koncerata. Početkom godine smo objavili album za kojeg nam je jako krivo što ga nismo uspjeli predstaviti uživo, no snašli smo se s našim online karantin showom“, objasnio je Brano. Na pitanje kako zamišlja povratak nastupima uživo, rekao je: „Iskreno, ne znam kako ću odsvirati taj prvi koncert, za mene će to biti previše emotivno. Spustit ću se s pozornice i zagrliti svakog u publici.”

Na samom kraju jučerašnjeg MAKK-a glazbenica Irena Žilić izvela je autorske pjesme „Ewo“ i „The Moon“, ali i obradu pjesme „How How“ kolege s indie scene, Fog Frog Doga.

Iz MAKK-a za danas najavljuju zanimljivu panel raspravu pod nazivom “Streamoviti put do uspjeha” i nastup Z++.

More in pop!mix/bizz

To Top