Connect with us

POP!MIX

Luka Nižetić pjeva, svira i pleše #Odsobedosobe

pop!mix/news

Luka Nižetić pjeva, svira i pleše #Odsobedosobe

UNISON – HRVATSKI GLAZBENI SAVEZ, čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava, zajedno s partnerima nastavlja dalje s projektom pod nazivom #Odsobedosobe!

U današnjem izdanju glazbenog projekta – Stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma, pjeva nam, svira i pleše – LUKA NIŽETIĆ!

Luka nam je pripremio tri svoje pjesme – Ludilo brale, Brutalero i Amsterdam koje možete poslušati na YouTube kanalu Unisona:

Osim toga, Luku Nižetića i ostale glazbenike koji su se pridružili projektu, možete pogledati putem portala Večernjeg lista, u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hrPopmix.hr i Zagreb.info. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca i zagrebačka Z1 televizija, gdje ćete također moći pogledati sve „sobne” izvedbe. Ovim putem pozivamo i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe.

Ujedinjavaju se svi glazbenici, autori i izvođači u pokušaju da iz svojih soba pošalju pozitivu. #Ostajemdoma dobilo je novu dimenziju, onu stvaranja, sviranja i pjevanja #Odsobedosobe. S obzirom na to da trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj onemogućava i hrvatskim glazbenicima da rade svoj posao, projektom #Odsobedosobe želi se potaknuti zajedništvo i stvaranje jedne lijepe arhive „sobnih” izvedbi pjesama. Osim toga, Zagreb je pogođen velikim potresom prije tjedan dana, što dodatno unosi nervozu koju upravo glazbom želimo smanjiti.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i partneri pozivaju i sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati na već navedene kanale.

Projekt #Odsobedosobe otvorili su zajedno Boris Hrepić Hrepa (jedan od osnivača Daleke Obale i multimedijalni umjetnik) i supruga mu Antonija Vrgoč Rola, s djecom Etom i Ante.

Njihov glazbeni poklon #Odsobedosobe možete pogledati OVDJE. Tri pjesme u „sobnoj” izvedbi Mie Dimšić možete pogledati OVDJE, a Pravila Igre OVDJE.

Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu i šaljemo jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top