Connect with us

POP!MIX

„Više se ne vraćam“ novi je singl ALEX OGNJENE

pop!mix/scena

„Više se ne vraćam“ novi je singl ALEX OGNJENE

Prozvali su je hrvatskom Lady Gagom pa ne čudi da ova svestrana umjetnica i humanitarka i dalje iznenađuje svojim glazbenim djelovanjem. U novom, naizgled ljubavnom singlu naziva „Više se ne vraćam“ Alex Ognjena na vrlo nedvosmislen i otvoren način, bez cenzure ukazuje na problem današnjice, društvenih mreža i modernog načina života.

Vlastitim, provokativnim tekstom odlučila je progovoriti o temi mladih djevojaka koje putem interneta traže muškarce koji će ih financirati, ali i o istim tim muškarcima koji misle da se ljubav može kupiti. Još jedna kantautorska pjesma nastala je u suradnji s dobitnikom Porina, Zvonimirom Dusperom- Dusom pa je zajedno sa njime autor glazbe, dok je on zaslužan i za moderan pop aranžman i produkciju pjesme.

Spot naginje „art“ formi i u njemu se izmjenjuju automobili kao 3 elementa koji su simbolički prikaz muškaraca, jedan je nov, snažan, ali hladan, drugi je jeftin, ali „ima dušu“, a treći je klasični oldtimer, „gentleman“ koji nikada ne izlazi iz mode. Alex Ognjena se u spotu preko automobila i kostima koji su njena vlastita kreacija i izrada obraća lutkama, odnosno likovima iz pjesme.

Inspiraciju za pjesmu Alex Ognjena pronašla je u nedavnom događaju kad je jednom objavom i tekstom na društvenoj mreži osudila muškarce koji se sa sumnjivim moralnim namjerama javljaju mladim djevojkama i time izazvala veliku raspravu. Ujedno je molila sve pratitelje da obrate pozornost što i kome pišu izrazivši bojazan za mnoge maloljetne djevojke koje objavljuju obnažene fotografije na internetu. Spot je nastao u suradnji s produkcijskom kućom AVS Broadcast (Marijo Krišto) s kojim već ima snimljena dva spota, za pjesme „Sedam“ i „Kraljica“, a koji ukupno imaju preko 400 000 pregleda na YouTube-u.

„S obzirom na to da su internet i društvene mreže postale nezaobilazan element svakodnevice, a sloboda internetskog izražavanja često prelazi granice morala- smatrala sam da mi je obaveza glazbenim stvaralaštvom „podići koju obrvu“ i potaknuti raspravu o tabu temama koje to ne bi smjele biti, a to su teme internetskih „predatora“ i maloljetnica sa provokativnim slikama te općenito, izvrnutim životnim vrijednostima u kojima novac ima sve veću moć od ljubavi i poštovanja. Svjesna sam da time puno riskiram i da mnogi ove činjenice trpaju „pod tepih“, ali ako neću ja progovoriti o tome- tko će?“ – kaže Alex Ognjena koja singlom „Više se ne vračam“ potvrđuje da još ima puno toga za reći i da je ova pjesma tek uzimanje zaleta u namjeri da se postave pitanja o gorućim problemima današnjice.

More in pop!mix/scena

To Top