Connect with us

POP!MIX

Tamburaški hitovi u utrci za Cesaricu

pop!mix/news

Tamburaški hitovi u utrci za Cesaricu

Publika će tijekom narednog perioda na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za Mejaše i pjesmu “Ale, ale”, pjesmu “Da li mjesec zna?” u izvedbi Slavonia Banda, Bosutske bećare i pjesmu “Moje sve”, pjesmu “Odlazim” koju izvode Najbolji hrvatski tamburaši te Mejaše i Miroslava Škoru i pjesmu “Otključaj mi vrata”.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, te kako bi im se dala veća dodatna promocija, publici se svaki mjesec predstavlja pet najboljih glazbenih ostvarenja iz protekle, te uključujući i aktualnu godinu.

Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, odlukom Upravnog odbora Cesarice, publici će se predstaviti i najbolja žanrovska izdanja. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za našu glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. Neke čujemo na radiju svaki dan, neke su gledane na internetu, neke pune koncertne dvorane, a neke su već nezaobilazni repertoar svih zabava. Cesarica, kao glazbena nagrada publike, omogućava širenje tih pjesama na prostore u kojima možda i nisu bile prisutne, uz dodatnu podršku autorima i izvođačima tamburaške i klapske glazbe.

U mjesecu listopadu publici će se predstaviti i najboljih pet pjesama tamburaškog žanra.

Ona pjesma koja će osvojiti najveći broj glasova publike bit će, kao tamburaški hit godine, nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Tamburaški hit za hit godine su: Mejaši “Ale, ale”, Slavonia Band “Da li mjesec zna?”, Bosutski bećari “Moje sve”, Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim” te Mejaši i Miroslav Škoro “Otključaj mi vrata”.

More in pop!mix/news

To Top