Connect with us

POP!MIX

Marijana Mikulić otvoreno podijelila s čime se susreće kao majka djeteta iz spektra autizma

pop!mix/news

Marijana Mikulić otvoreno podijelila s čime se susreće kao majka djeteta iz spektra autizma

Marijana Mikulić otvoreno podijelila s čime se susreće kao majka djeteta iz spektra autizma

Glumica Lana Gojak Bajt nedavno je pokrenula audio i video podcast “Mame kod Lane”, u kojemu je imamo prilike gledati i slušati u ulozi voditeljice, točnije domaćice podcasta.  U podcastu iz tjedna u tjedan ugošćuje osobe iz javnog života s kojima iskreno razgovara o majčinstvu, brizi i njezi djece, kao i onim vrućim temama roditeljstva o kojima se često ili uopće ne govori. Potaknuta vlastitim plivanjem kroz majčinstvo, neprospavanim noćima, savladanim izazovima, usamljenosti i potrebom za stvaranjem sustava podrške u majčinstvu, Lana je ostvarila veliku želju i pružila gošćama da o svim ovim važnim, a  prečesto zanemarenim temama glasno i jasno progovore.

U prvim epizodama podcasta gostovale su glumica i bliska prijateljica Marija Jerneić koja je otkrila da je trudna po drugi puta, infuencerica Paula Sikirić te doula Una Pašić Gregović. Otvoreno su popričale s Lanom bez cenzure i filtera o temama vezanim za majčinstvo i roditeljstvo, ali i onim temama koje se tiču predrasuda, osuđivanja i još uvijek se smatraju tabu-om.

U novoj, četvrtoj epizodi, Lana je ugostila kolegicu, kazališnu, tv i filmsku glumicu Marijanu Mikulić s kojom je razgovarala o raznim situacijama i izazovima s kojima se svakodnevno susreće. Kao majka trojice dječaka, Marijana je, između ostalog, otkrila koliko je logistike potrebno da bi se izvršili svi dnevni zadaci, poslovi i obaveze. Glumica se također dotaknula i tema: kako bilo gdje stići na vrijeme, da li se susrela s burnoutom, čime se ona i suprug vode kod odgoja djece, tajnu njihova uspješnog braka, i mnoge druge.

Marijana je vrlo otvoreno podijelila i s čime se sve susreće kao majka djeteta iz spektra autizma. Znamo da djeca s posebnim potrebama traže posebnu njegu, podršku i skrb koja se ne odnosi samo na roditelje, već i na stručnjake koji im pomažu u razvoju i terapiji. Kakvo je realno i pravo stanje na terenu, gdje potražiti odgovarajuće terapije za dijete, savjete roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji te još puno, puno toga, Marijana je nesebično podijelila u novoj epizodi podcasta „Mame kod Lane“.

Cjelokupnu epizodu podcasta „Mame kod Lane“, u kojoj je gostovala glumica Marijana Mikulić, možete pogledati u nastavku.

Foto: Siniša Bajt

More in pop!mix/news

To Top