Connect with us

POP!MIX

DIENNE donosi boje u novome video spotu

pop!mix/scena

DIENNE donosi boje u novome video spotu

DIENNE (izgovor: Dajen) smo upoznali krajem prošle godine, kada nam se predstavila svojim singlom prvijencem „Put prema istini”. Iza umjetničkog imena DIENNE stoji mlada zadarska kantautorica Ines Piknjač, koja danas unosi boje u naše živote svojom novom pjesmom „Danas vidim boje”.

Glazbu za pjesmu „Danas vidim boje” DIENNE je napisala na stihove Roberta Domitrovića, no isprva pjesma nije bila namjenjena za nju, otkriva nam glazbenica: „Robert mi je jednog dana poslao stihove i zamolio me da napišem glazbu, kako bismo pjesmu ponudili nekome od već znanih izvođača na sceni. Robertovi stihovi su me odmah osvojili i pristala sam na ponudu. No kako su se izvođači, kojima smo ponudili pjesmu, dugo nećkali, meni je ona sve više prirastala srcu te sam je na kraju odlučila zadržati za sebe. Robertu se ideja svidjela i odlučili smo je snimiti pod mojim imenom.”

Za produkciju, programiranje, miks i master zaslužan je glazbeni producent Šime Alavanja, a za aranžman Samuel Kokanović, koji je ujedno odsvirao dionicu bas gitare u pjesmi. Osim Samuela Kokanović, pjesmi su svojim instrumentalnim dionicama doprinjeli Robert Domitrović na bubnjevima, Marko Borić na udaraljkama i DIENNE na klavijaturama.

Pjesmu „Danas vidim boje” u izdanju STAR MEDIE prati jedan od najimpresivnijih video spotova u posljednje vrijeme. „Video spotu, kao i pjesmi, pristupam s punom pažnjom i ljubavlju te su mi oboje jednako važni. On je vrlo bitan dio pjesme i njezina doživljaja. Vjerujem da jedno nadopunjuje drugo i da će gledatelji sav naš trud, vrijeme, kreativnost i predanost, koje smo uložili u ovaj video spot, prepoznati.” dodaje DIENNE. Spot su režirali DIENNE i Dragan Berković, a snimio ga je Vanja Stanković, koji je ujedno obnašao funkciju direktora fotografije. Obzirom da se, osim glazbom, DIENNE bavi i video montažom, logično je da je taj dio poslao odlučila napraviti osobno, dok je za kolor korekciju i vizualne efekte, koji vas neće ostaviti ravnodušnima, zaslužan Dragan Berković.

Podsjetimo, DIENNE se bavi glazbom od malih nogu. Ima klasično glazbeno obrazovanje te šesnaest godina svira klavir. Godinama je nastupala diljem Europe kao pjevačica Metal benda, a posljednjih pet godina živi u Zagrebu, gdje stvara autorsku glazbu. Zanimljivo je i to da je DIENNE strastvena ljubiteljica video igara.

DIENNE možete pratiti na:
https://www.youtube.com/channel/UCDDfHaeFO9JNtpHQ1cX-xWw
https://www.facebook.com/DienneMusic
https://www.instagram.com/dienne.music

More in pop!mix/scena

To Top