Connect with us

POP!MIX

Tambura i kontrabas u obradi hita grupe Guns N’ Roses

(foto: promo)

pop!mix/news

Tambura i kontrabas u obradi hita grupe Guns N’ Roses

Svjetski priznati glazbeni duo tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel predstavljaju novi spot za pjesmu Paradise City. Radi se o kultnom hitu američkih rokera Guns N’ Roses iz 1987. godine

Hojsak&Novosel duo je kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), a rad ovog instrumentalnog dvojca vrlo brzo prepoznat je na domaćoj i svjetskoj razini pa su svojom glazbom obišli svijet, od Europe, preko Amerike do Azije.
Obojica su školovani glazbenici, skladatelji, umjetnici koji su zajednički rad po prvi put javnosti predstavili 2016. debitantskim albumom „Bow vs. Plectrum“. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominiran u četiri kategorije za Glazbenu nagradu Porin, a nakon odsvirane američke turneje vratili su se sa priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata. Prošle godine imali su čast održati koncert u Europskome parlamentu u Strasbourgu, na dan kada je Hrvatska započela predsjedati Odborom ministara Vijeća Europe, a ove godine osvojili su nagradu Porin za suradnju s Vlatkom Stefanovskim u pjesmi „Divji cvit“.

Nakon iznimno pozitivnih komentara povodom gostovanja u emisiji „A strana“, gdje su Hojsak&Novosel spojili Bećarac i Thunderstruck, hit grupe AC/DC, na društvene mreže dvojca došlo je do raznih upita od publike kada se može očekivati nešto slično.

Odlučili smo se za pjesmu Paradise City, jer smo obojica u nekom periodu života slušali „Gunse“ i jednostavno nam je pjesma legla uz ono što radimo – a to je prepoznatljivi hrvatski zvuk. Zajedno smo napravili aranžman iz kojeg je onda proizašao i scenarij za spot, kojeg je izradio Filip uz pomoć našeg redatelja i snimatelja Josipa Grizbahera. – komentirao je Tihomir Hojsak.

Htjeli smo kroz ovaj spot ispričati našu priču, a to je priča o dva glazbenika koja dolaze iz potpuno oprečnih glazbenih pozadina, i koji su, nakon što su se spojili, stvorili nešto novo i drugačije. Bilo je vrlo zahtjevno snimiti ovakav video spot, jer zahtijeva puno statista na puno različitih lokacija i sve je moralo biti super organizirano. Spot smo snimali odmah po povratku iz SAD-a, vremena je bilo malo, ali svi koji su sudjelovali su bili sjajni i hvala im – opisao je Filip Novosel.

U spotu osim Hojsaka i Novosela bitnu ulogu igra i Ana Marija Lendić te voditelj Frano Ridjan, a vojsku statista čine članovi KUD-a Tomislav, Donji Andrijevci; SKUD-a Ivan Goran Kovačić, Zagreb; Satiričkog kazališta mladih, Slavonski Brod; Tamburaške škole Batorek, Osijek; Dramskog studija za srednjoškolce dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Osijek; HKUD-a Osijek 1862, kao i mnogi prijatelji i fanovi dua Hojsak & Novosel.

Spot je sniman na lokacijama Gajna-Oprisavci, Slavonski Brod, HNK u Osijeku te u Zagrebu u klubu History i Vivas baru.

Redatelj spota je Josip Grizbaher, a direktor fotografije Tomislav Šilovinac.

More in pop!mix/news

To Top