Connect with us

POP!MIX

DETOUR ususret Valentinovu donosi ljubavnu SF priču

pop!mix/news

DETOUR ususret Valentinovu donosi ljubavnu SF priču

Stigao je video broj za Detourov aktualni singl ‘Bez tebe‘ koji se publici predstavio prije mjesec dana i vrlo ekspresno zasjeo na vrhove top lista gdje bilježimo broj 1. na listi Hrvatskog radija, te prošlotjedno peto mjesto HRtop 40. Spot je rad redatelja i multimedijalnog umjetnika Dalibora Barića u čiji rukopis smo se do sada mogli upoznati kroz spotove Mayalesa, Kojota i Pips, Chips & Videoclipsa.

Inicijalna ideja za spot prema riječima njegovog autora došla je iz stiha ‘bez tebe mogu sve ali ne mogu disati’. Ta uvjetovanost i paradoks potakli su ga na metaforu o svemiru i disanju, o beskraju mogućnosti sve(mira), te kisiku kao esenciji života ali i ograničenju u tom stalnom okruženju. Članovi Detoura postavljeni su u razne klasične SF vizure od starih do suvremenih filmskih svemirskih postaja gdje je njihov svemir pun vibrantnih boja, svjetlucav i zavodljiv. Video sadrži i kolažirane fragmente iz starih znanstveno-fantastičnih filmova koji predstavljaju određenu naivnost i nevinost jednog vremena sugerirajući priču o astronautkinji koju progone uspomene i osjećaji od kojih želi pobjeći ali ipak ostaje u začarnom krugu svojih čežnji.

U srijedu, 14. veljače potvrđeni junaci domaće pop scene Detour & Pavel najavljuju  svoj zajednički koncertni spektakl u u K.D. ‘Vatroslav Lisinski’. Posebnost ovog koncerta je da će se oba benda naći istovremeno na pozornici te izmjenjivati i nadopunjavati se u izvedbi svojih najpopularnijih pjesama. Na pozornici dvorane ukupno će biti 25 glazbenika, uz osnovne bendovske postave pridružit će se gudački kvartet, brass sekcija i percussion.

Karte za koncert mogu se nabaviti po sljedećim cijenama: 110/140/170/190kn i to na blagajni dvorane ili u sustavu www.ulaznice.hr.

More in pop!mix/news

To Top