Connect with us

POP!MIX

Dalibor Barić – redatelj nominiran za Oscara režirao je spot hit grupe BETI

pop!mix/news

Dalibor Barić – redatelj nominiran za Oscara režirao je spot hit grupe BETI

Dalibor Barić – redatelj nominiran za Oscara režirao je spot hit grupe BETI

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom “Slobodna”, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi hit – “Vili”!

“Vili”je momentalno počeo osvajati radisjki eter, a BETI sada predstavljaju i spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson: “Iako to ime trenutno “pluta” po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakačen’.”, ispričao je Luka Geček.

Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla Slobodna: “Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj.”, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček: “Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili  ipak više introspektivna pjesma.”

Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar: “Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli  i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici.”

Foto: Hrvoje Banić

More in pop!mix/news

To Top