Connect with us

POP!MIX

Novo priznanje: Goran Bregović među svjetskom glazbenom elitom

pop!mix/news

Novo priznanje: Goran Bregović među svjetskom glazbenom elitom

Proslavljeni skladatelj Goran Bregović našao se među svjetskom glazbenom elitom u knjizi pod nazivom “101 umjetnik kojeg morate čuti prije nego što umrete”. Frontmenu legendarnog Bijelog dugmeta laskavi kompliment dao je španjolski ilustrator Ricardo Cavolo, autor knjige. Tako je Brega uvršten na listu s imenima kao što su Mozart, Elvis Presley, Nirvana, Amy Winehouse, Frank Sinatra, Motörhead, Mano Negra, The Beatles, The Ramones, Kanye West i Jay Z!

Cavolo je vrhunski umjetnik, ali i strastveni zaljubljenik u glazbu i taj otvoreni ljubavni odnos predstavio je kroz portrete legendi, svoja osobna razmišljanja i anegdote te je odveo čitatelje na fenomenalno i šarmantno putovanje kroz glazbenu povijest. Koliko je ovo izdanje popularno govori činjenica da se našlo na listi bestselera New York Timesa, a možete ga naručiti online na Amazonu: http://amzn.to/2mZVzrs

Ova vijest stiže u trenutku kada Goran Bregović ponovno doživljava veliku popularnost u svijetu world music glazbe. Nedavno je bio i na samom vrhu najprodavanijih world music izdanja na Amazonu i iTunesu u SAD-u. Album “Tri pisma iz Sarajeva” objavljen je u nakladi Croatia Recordsa i donosi glazbenu priču ispričanu u suradnji s izvrsnim internacionalnim glazbenim imenima kao što su Asaf Avidan, Rachid Taha, Riff Cohen, Zied Zouari, Gershon Leizerson, Sifet & Mehmed, Bebe i Mirjana Nešković.

Brega nastavlja i priču oko Bijelog dugmeta te je najavio nekoliko koncerata. 9. ožujka svirat će u Ljubljani, dan kasnije u Beču, a 24. ožujka odlaze u Amsterdam gdje će održati koncert koji je rasprodan još prije mjesec dana.

Goran Bregović na webu:
Web: https://www.goranbregovic.rs/
Facebook: https://www.facebook.com/goranbregovic/
Instagram: https://www.instagram.com/goran_bregovic_official/

More in pop!mix/news

To Top