Connect with us

POP!MIX

Devet fantastičnih kantautorica na novom albumu Femme nouvelle Vol.2

pop!mix/bizz

Devet fantastičnih kantautorica na novom albumu Femme nouvelle Vol.2

Naslovna fotografija: Vladimira Spindler

Devet fantastičnih kantautorica na novom albumu Femme nouvelle Vol.2

Platforma Femme nouvelle, kojoj je cilj promicanje ženskog kantautorstva, dobiva svoje drugo izdanje te se od 27. studenog može naći na svim digitalnim servisima.

Foto: Vladimira Spindler

Nika Turković, Anja Papa, Ida Prester, Barbara Munjas, Billie Joan, Ivana Starčević, Nina Bajsić i Playground Hustle (Ivona Eterović  i  Magdalena (Megi) Slović) – imena su devet iznimnih i talentiranih kantautorica koje su oblikovale ovogodišnje izdanje.

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:

„Ovo je bila izazovna godina za sve, a posebno za glazbenike. Zato mi je drago de je Femme nouvelle dobio svoje druge izdanje i da unatoč svemu što nas je pogodilo projekt ide dalje. Posebnost drugog  izdanja je što su se glazbenice prijavljivale konkretnim djelima, dok su na prvom izdanju prvo izabrana glazbena imena, a onda su one ustupale određene pjesme.

Sada je devet glazbenica pristupilo projektu baš s pjesmama za njega, pa tako imamo i pjesmu ‘femme nouvelle’ Anje Pape iz pocket palme koju je napisala inspirirana cijelom platformom za promicanje ženskog kantautorstva. I ovaj put na albumu se nalazi zaista raznovrstan izbor zvukova, žanrova, glazbenih smjerova, a sve ih opet povezuje to što su sve redom iznimne i talentirane glazbenice i kantautorice. 

Foto: Vladimira Spindler

Ponosna sam što je i ovaj put projekt povezao glazbenice koje se prije nisu znale, pa i ovaj put iz projekta proizlaze suradnje koje će svakako ostaviti trag na domaćoj sceni. Zahvalila bih svima koji sudjeluju u ovoj priči na ukazanom povjerenju, od osam sjajnih glazbenica do Vladimire Spindler, fotografkinje koja je i ovaj put projektu dala prepoznatljiv vizualni identitet svojim odličnim fotografijama do svih radijskih urednika, glazbenih kritičara i brojne publike koja nas je podržala.”
U sklopu ovogodišnjeg projekta do sada je objavljeno pet sjajnih i raznovrsnih singlova “Raj” Nike Turković, “femme nouvelle” Anje Pape (pocket palma), “Luda” Ide Prester i najrecentniji “Gone back” Barbare Munjas i “Zvijezda” Ivane Starčević i projekta Rakete.

Drago mi je što sam dio ovog projekta jer je zaista lijepo imati mjesto gdje se na jednoj visokoj razini može prezentirati ono što radimo. Ova pjesma je neki svojevrstan među prostor između onoga što sam glazbeno radila prije, i onoga što ćemo još raditi, pa je po mom mišljenju savršeno legla u jedan ovakav projekt.“, izjavila je Ivana Starčević.

Foto: Vladimira Spindler

Barbara Munjas, koja je nedavno postala majka djevojčice, ističe važnost ženske snage i ujedinjenosti:

Oduvijek me je fasciniralo koliku moć žena ima kada se udruži s još žena. Svaka žena nosi svoje svjetlo, svoju strast, svoju ljepotu, svoj glas, a kad ih je više na jednom mjestu količina svjetla, strasti, ljepote, glasa i svega ostaloga što one u sebi nose raste, širi se, dobiva na snazi! A da ni ne spominjem kolika mi je čast biti dio ovog društva iznimno talentiranih, prekrasnih i značajnih kantautorica s ove naše male velike scene. “

Foto: Vladimira Spindler

Oduševljenje sudjelovanjem na projektu ne skriva ni Ida Prester čiji singl “Luda”, objavljen kao dio kompilacije, već tjednima ne silazi s domaćih glazbenih ljestvica:

“Ženska autorska scena stvarno buja u Hrvatskoj, oduševljena sam curkama koje su predstavljene na ovoj kompilaciji. Koja muzika, koje ideje.. kompliment je biti tu, drago mi je da su me izabrali. Glazbenice-autorice sebe ne doživljavaju kao konkurenciju, već smo si sve podrška, surađujemo jedna s drugom, gostujemo na izdanjima, promoviramo se. Poseban je to žanr. Sve smo prošle puno toga, uspona i padova, dugih vožnji u kombijima, neizvjesnosti, dana provedenih u studiju, ali i radosti pred publikom. Nema tu glamura ni ega, sve smo velike radnice i sestre po strasti prema onom sto radimo.”

Foto: Vladimira Spindler

Digitalni album “Femme nouvelle Vol.2” bit će dostupan na svim digitalnim servisima od 27. studenog.

More in pop!mix/bizz

To Top