Connect with us

POP!MIX

Nola najavila goste velikog slavljeničkog koncerta u Lisinskom

pop!mix/news

Nola najavila goste velikog slavljeničkog koncerta u Lisinskom

Počeli su s Dio tebe, stvorili svoj Grad iz snova, nastavili s Osmijehom, uživali Sami u Salima, poletjeli Iznad oblaka i u tren je prošlo predivnih 25 godina tijekom kojih je Nola stvarala soundtrack života. U tren će proći desetak dana koliko nas dijeli od velikog slavljeničkog koncerta kojim će Nola zajedno s prijateljima, obožavateljima i dragim gostima podijeliti ono najbolje od sebe!

Glazbenu razglednicu dvadeset pet godina dugog putovanja radijskim eterom i najpopularnijim Top listama, pulski sastav Nola odaslao je slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja 2018. na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, čime je Nola započela koncertnu turneju pod nazivom “Nola 25” kojom je diljem Hrvatske obilježila četvrt stoljeća glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa. Grand finale očekuje nas za završetak slavljeničke turneje kada će ova glazbena razglednica stići u Zagreb i Malu dvoranu Vatroslava Lisinskog, u petak 16. studenog.

Snaga i iskrenost autorskog potpisa spajala je godinama Nolu s talentiranim ljudima jednakih glazbenih senzibiliteta. Jedni od mnogih među njima su i članovi istarske etno skupine Veja, koja svojom glazbom i posebnom energijom oduševljavaju slušatelje, te renomirani instrumentalisti; Giorgio Sugar na klavijaturama, Alen Bernobić na trubi i Ivan Šugar na saksofonu. Oni će poznate pjesme pulskog sastava obogatiti nekim novim bojama šarenog instrumentarija. Ono što čeka posjetitelje na pozornici Lisinskog Nola je predstavila ovo ljeto kroz dva live singla za pjesme “Vratio si me” i “Moj svijet” snimljena na koncertu u Puli kojim su započeli ovu slavljeničku 2018. godinu.

U Lisinski osim dobre glazbe donosimo sa sobom i pozitivu i optimizam i sreću i osmijeh, jer to tako želimo i jer to ljudima treba. Uživali smo svirati u proširenom sastavu, to je osjetila i nagradila pulska publika. Bilo bi šteta to ne ponoviti, mislim da je Lisinski pravo mjesto za to.”, otkrila je tada Gabi, pjevačica iznimnog glasa.

Glazba je Nolin medij putem kojeg prenose svoju poruku pozitivnih misli i zaigrane energije. Gabi i Marijan, jedan od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnica pulskog benda Nola, ovih su dvadeset pet godina s publikom komunicirali jezikom glazbe stvarajući soundtrack života. U tom mozaiku Nola nudi ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima, brojnim žanrovskim posvetama i finim gitarskim vezovima koji su rijetko nastajali ispod tih best of standarda.

Opstali smo zbog pjesme i pjesama. U njima su zauvijek ostali zapečaćeni neki trenutci našeg zajedničkog života. Neke radosti, tuge, odustajanja, nadanja, ljubav i suživot. Sve to sažeto u muziku i stih. Ustrajemo zbog onih pjesama koje još čekaju da budu ispisane i otpjevane. To je Nolinih 25 godina, izjavila je Gabi.

Ulaznice za slavljenički koncert “Nola 25” u K.D. Vatroslava Lisinskog možete pronaći na prodajnim mjestima servisa ulaznice.hr!

More in pop!mix/news

To Top