Connect with us

POP!MIX

‘Galaksija’ splitskih Šetača u vinilnom izdanju!

pop!mix/news

‘Galaksija’ splitskih Šetača u vinilnom izdanju!

Dizajn omota - Ivan Milas | Ilustracija - Matija Sandrić

‘Galaksija’ splitskih Šetača u vinilnom izdanju!

Prvijenac Šetača dobio je i svoje vinilno izdanje! ‘Galaksija’ je već predstavljena singlovima ‘Dok ljubav osjećam blizu’‘Između nas’‘Cilu noć’ ‘Razum’ koji su dobro prihvaćeni od publike i kritike.

“Prvi album splitskih Šetača “Galaksija” proizvod je punokrvnog rock-benda koji nema ama baš nikakve veze s estradom, popom i ostalim oblicima prevladavajuće splitske scene. Radi se o ozbiljnom debiju i oštroj ploči čiji korijeni sežu u post-punk vrijeme osamdesetih, pa se među 11 pjesama mogu osjetiti utjecaji od Partibrejkersa do EKV, pa i Pips Chips & Videoclips u baladi “Između nas”. No neka vas to ne zavara, jer Šetači imaju jasnu vlastitu vizuru i zvuk, a tematska zaokruženost pjesama pokazuje autora Božu Gabrića kao samostalnog “šetača” koji u tekstovima pjesama secira svakodnevicu, razočaranja, potrošački mentalitet i prazninu koja vlada u suvremenom svijetu bez turista.
Pjevanje na dijalektu još više podcrtava notu dokumentarizma u tekstovima koji bez pardona seciraju mentalitet u kojem živimo i kao da u tekstovima kreće putevima ranog Jure Stublića, sa sličnim opisima stanja u gradu.”
 – o ploči kaže Hrvoje Horvat (Večernji list)

Foto | Thomas Krstulović

‘Galaksija’ u vinilnom formatu obiluje energičnim i zanimljivim pjesmama, a Šetači su ovim albumom pokazali jačinu splitske glazbene scene.

Album je sniman u studiju Bozon, producirali su ga Saša Antić i Tomisalv Vukušić, mastering potpisuje Pavle Miholjević, a tonski snimatelj je Boris Ždero.

 

Svoj primjerak ‘Galaksije’ možete nabaviti od danas (2.4.) u svim glazbenim prodavaonicama i u Dallas Web Shopu.  

 

More in pop!mix/news

To Top