Connect with us

POP!MIX

Filip Rudan objavio hrvatsku verziju svojeg autorskog singla prvijenca „Blind”

pop!mix/news

Filip Rudan objavio hrvatsku verziju svojeg autorskog singla prvijenca „Blind”

Foto: PR

Filip Rudan objavio hrvatsku verziju svojeg autorskog singla prvijenca „Blind”

Filip Rudan objavio je „Kad Me Svojim Nazvala”, iščekivanu hrvatsku inačicu njegovog debitantskog autorskog singla „Blind”, koji uz njega supotpisuju Hrvoje Domazet i Antonio Franić. Tekst hrvatske verzije pjesme potpisuje Aljoša Šerić, a ostvarenom suradnjom s jednim od ponajboljih hrvatskih kantautora, Filip se nastavlja dokazivati kao perspektivan izvođač i autor. „Kad Me Svojim Nazvala” od ovog je tjedna dostupna na digitalnim glazbenim servisima, a danas je za nju predstavljen i lyric video:  filiprudan.lnk.to/KMSN

Pri završetku snimanja pjesme ‘Blind’, moj tim i ja složili smo se kako bismo mogli kreirati i njenu hrvatsku inačicu, velika mi je čast da sam tim povodom imao priliku surađivati s Aljošom. Bio sam oduševljen kad sam prvi put vidio tekst koji je napisao, prenio je tu emociju koja je prisutna i u engleskoj verziji“, komentirao je Filip.

Mladi je Zagrepčanin svoj prvi singl predstavio kao jedan od natjecatelja Dore 2021., na kojoj je ostvario zapažen  plasman, a njegovo se ime nedugo zatim našlo i na Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. „Blind” je ostvarila uspjeh i na digitalnim glazbenim platformama; uz Hrvatsku i regiju, singl je slušan u brojnim drugim zemljama poput JapanaSAD-aNjemačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Za pjesmu je nedavno predstavljen videospot sniman u Gorskom kotaru, čiji je okoliš prekriven snijegom prikazan u brojnim, prekrasnim kadrovima. Mjesta snimanja bila su Lokvarsko jezero, umjetno jezero u Gorskom kotaru poznato po tome da se savršeno uklopilo u prirodni krajolik koji ga okružuje, brdo Petehovac/Štimčev vrh kraj Delnica s kojeg se prostire veličanstven pogled te atraktivna park-šuma Golubinjak, znana po svojim visokim jelama i smrekama.

Pri kreiranju vizualnog identiteta za pjesmu posebna je pažnja bila posvećena odabiru lokacija koje svojim krajolikom mogu dočarati njenu atmosferu: “‘Blind’ govori o zamišljenoj situaciji u kojoj se nosim s gubitkom voljene osobe. Snijeg, hladnoća i tama u spotu za mene predstavljaju samoću. Čak je prikazano i kako pada mrak dok hodam prema nečemu nedostižnom. Mogla bi se naći i simbolika u zadnjim kadrovima u kojima sviram i pjevam uz vatru, kao nekakva metafora za pronađenu toplinu i kraj samoće”, otkrio je Filip.

Spot je sniman uz profesionalan tim predvođen Milanom Latkovićem (režija i montaža), a uz njega su bili prisutni Duje Kundić (kamera), Ratko Ilijić (asistent), Antonio Franić (izvršni producent), Jelena Holenko (odabir lokacije), Sanja Rivić (make-up) i Barbara Repe (styling), dok produkciju potpisuje Kreag.

 

 

More in pop!mix/news

To Top