Connect with us

POP!MIX

Uoči promocije u Hard Placeu legendardni Zvuk ulice predstavlja novi spot

pop!mix/news

Uoči promocije u Hard Placeu legendardni Zvuk ulice predstavlja novi spot

Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svježim pristupom rock ‘n’ rollu, Zvuk ulice vratio se na scenu s albumom prvijencem “Kao začaran” u izdanju Croatia Recordsa.

Režiju za spot za drugi singl “Ponovo u Beogradu ’18.” potpisuje ni manje ni više nego legendarni Koja (Disciplin A Kitschme), ujedno i producent albuma.

Osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1975. godine članovi benda bili su i neprežaljeni Vlada Divljan i Zdenko Kolar. Zvuk ulice stekao je kultni status rodonačelnika novog vala na beogradskoj sceni, a nakon što su se rasformirali Divljan i Kolar osnovali su Idole gdje im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Kokan. Godine 2015. Kokan i Zdenkosu nakon preslušavanja starih snimaka zaključili kako Zvuk ulice mora oživjeti. Album “Kao začaran” jedinstveni je glazbeni amalgam raznih ritmova i stilova – pop soula šezdesetih, novog vala i jazz elemenata – koje je dodatnoaranžerski i producentski izbrusio Koja.

Danas su Zvuk ulice: Kokan Popović (bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Bend će album “Kao začaran” predstaviti premijerno zagrebačkoj publici ovog četvrtka u Hard Placeu s početkom u 21 sat.

More in pop!mix/news

To Top