Connect with us

POP!MIX

Održan jubilarni 60. Splitski festival

pop!mix/news

Održan jubilarni 60. Splitski festival

Fotografija: Maja Prgomet

Održan jubilarni 60. Splitski festival

Ovog vikenda održan je jubilarni 60. Splitski festival u dvije večeri – retrospektivna i večer novih skladbi. Splitski festival iznjedrio je pregršt sjajnih pjesama koje će sigurno postati radijski hitovi i tako na najbolji način prezentirati kvalitetu jednog od najboljih i najstarijih festivala u regiji.

Na početku večeri na Prokurativama zapjevali su Mia i Marko Tolja i izveli pjesmu Sva blaga ovog svijeta koja je dobila nagradu za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Splitskog festivala. Nakon njih uslijedio je natjecateljski dio od ukupno 22 pjesme koji je otvorila mlada Adriana s pjesmom Dođi, uzmi dušu kojoj je pripala nagrada za najbolji stylingNagrada za najbolju interpretaciju pripala je The Frajlama i pjesmi Voli me godinamaNagrada za najbolju pjesmu prema ocjenjivačkom sudu novinara pripala je mladoj Loreni Bućan koja je izvela pjesmu Kako samo mater zna, a dobila je i nagradu stručnog ocjenjivačkog suda Zlatni val.

Povodom 60. godišnjice Splitskog festivala posebne nagrade dodijeljene su Jovici Škari, Đorđiju Peruzoviću i Stipici Kalogjeri. Tomislav Mrduljaš dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja za sustavnu višegodišnju afirmaciju glazbenog stvaralaštva kao direktor Splitskog festivala te za veliki autorski humanitarni koncert Zovem prijatelje svoje.

Sve pjesme Splitskog festivala nalaze se na festivalskom dvostrukom CD-u koji je objavljen za Croatia Records i predstavljen na službenoj konferenciji za medije u Splitu na kojoj su se okupili brojni izvođači i predstavnici medija, a govorili su direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš i direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.
Osim ovog izdanja predstavljen je i dvostruki CD Split pjeva Mišu s 19 skladbi koje su izvela najpoznatija imena hrvatske glazbene scene na prošlogodišnjem Splitskom festivalu, a osim novih skladbi i Mišinih evergreena, među kojima se nalazi pjesma Proplakat će zora s kojom je 1971. godine pobijedio na Prokurativama, na izdanju se nalaze i Mišini originali. Predstavljena su i izdanja poznatih splitskih glazbenika među kojima su edicije The Best of Collection Matka Jelavića Deana Dvornika, nedavno objavljeni novi studijski album rock grupe The Splitters i hvaljeni album Matije Dedića Tajna vještina koji je na sebi svojstven način interpretirao pjesme velikog splitskog skladatelja Zlatana Stipišića Gibonija. Osim predstavljanja novih izdanja upriličeno je i svečano potpisivanje ugovora. Kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin potpisala je ekskluzivni izvođački ugovor s grupom Best.

Jako smo sretni što smo potpisali ugovor s najvećom diskografskom kućom i naravno da nas sve to jako veseli. Radujemo se svim budućim projektima“, rekli su iz grupe Best.

Dvostruki CD 60. Splitskog festivala možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna.

Fotografije: Maja Prgomet

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top