Connect with us

POP!MIX

Nakon nastupa na Dori, Elis Lovrić pjesmu predstavlja i na labinjonskoj cakavici

pop!mix/news

Nakon nastupa na Dori, Elis Lovrić pjesmu predstavlja i na labinjonskoj cakavici

Prisustvovati koncertu Elis Lovrić je kao utonuti u more oluje, smijeha i mira, zajedno! A kad se tome doda i premijerno prikazan video spot – doživljaj je potpun.

Ova svestrana i nagrađivana umjetnica, akadamsku glumica i  multijezična kantautorica pjeva na svom ”vilenjačkom” jeziku – labinjonskoj cakavici. Ljepotu ovog iznimnog govora Elis razotkriva slušateljima diljem Hrvatske, ali i šire, od Italije, Poljske, Egipta do Brazila.

Nastupom na ovogodišnjoj DORI, iako pomalo neočekivana, s pjesmom „All I Really Want” iznenadila je i oduševila mnoge. Kritičari i publika danima su pričali o posebnoj umjetnici i pjesmi koja se našla među kandidatima. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku, i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, ono što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati riječima.

All I really want” postala je „Se ca još željin” i zvuči magično. 

Elis je pjesmu „Se ca još željin” predstavila na druženju u Zagrebu, u zanimljivom prostoru Studija Smijeha u centru grada. Na zatvorenom druženju s medijima i najbližima, osim predstavljanja nove verzije pjesme i video spota, polusatnim koncertom uvela je sve u taj svoj čudesan svijet, „Elis svijet”.

„Da mi je netko rekao da ću u svom spotu glumiti s mamom, ne bih mu vjerovala. A da će mi mama k tome dati još i crvenu haljinicu, kao simbol ostvarenja mojih zamisli i djelića sna, e pa rekla bih mu da je ”nopaka storen”.  A upravo se to dogodilo! Zahvalna za podršku koju sam dobila od struke i publike na Dori, osjetila sam potrebu zaokružiti sve to u jednoj večeri i podružiti se s dragim ljudima uz spot, pjesmu, priču, a nakon toga i uz istarske delicije koje su zaokružile ugođaj. Predivan prijem i reakcija publike kakvu samo poželjeti možeš izvukli su iz mene onaj isti gušt s kojim pišem i skladam kad sam sama u sobi na svom tabureu. S istim žarom s kojim sam kao mala željela gitaru, sanjala glumu, film, poeziju, pjevanje, sviranje… s istim žarom radim i dalje, jer je to moj put koji sam prepoznala kad sam napisala svoju prvu pjesmu na labinjonskom: ”Tić”. Zvala se ”I Found My Way” i uistinu otkrila mi je moj put.” – komentirala je Elis.

(Foto: Inka Marinić)

Rijetko se događa da jedan glazbenik donese muk u prostor, od ljepote i jednostavno, umjetnosti, a upravo to se dogodilo prilikom Elisinog nastupa, na kojem je također izvela pjesme s albuma „Merika”.

Njene pjesme kao da su obojane magičnošću i svatko koga dotaknu ostaje trajno očaran. Elis svojom pojavom, glasom, ali i interpretacijom, jednostavno osvaja.

Ulazak u njen svijet bio je na druženju obojen istarskim zrakom koji su u Zagreb donijeli Benčić tartufi iz Motovuna, vina San Zvanini iz Oprtlja te Romeo iz Nedešćine, nagrađivane rakije destilarije Aura iz Buzeta, sirevi sirane Zlata iz Labina te naresci iz pršutarne Buršić iz Vodnjana.

U jednoj večeri spojilo se sve ono najbolje što Istra pruža, a taktovi pjesme „Se ca jož željin” odzvanjali su još dugo u noć, na putu da osvoje svaki kutak Hrvatske i svijeta.

 

More in pop!mix/news

To Top