Connect with us

POP!MIX

Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre pobjednik Dore 2020.

pop!mix/news

Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre pobjednik Dore 2020.

Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre pobjednik Dore 2020.

Damir Kedžo pobjednik je Dore 2020. s pjesmom Divlji vjetre i predstavljat će Hrvatsku na Izboru za pjesmu Eurovizije u Nizozemskoj 12. svibnja. Zbrojem glasova stručnog žirija i publike dodijeljeno mu je najviše bodova, a u konkurenciji je bilo 16 pjesama.

“Mama, pobijedio sam na Dori”rekao je Damir nakon proglašenja pobjednika te se rasplakao od sreće.
Damiru koji nije mogao skriti uzbuđenje i veselje, statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a nizozemski veleposlanik Nj.E. g. Hendrik Jan Voskamp zaželio mu je sreću na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije, koji će se održati u Rotterdamu.

Autor teksta i glazbe pobjedničke pjesme je Ante Pecotić, dok su aranžman radili Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić. Ovu snažnu pjesmu Damir je predstavio onako kako najbolje zna, potpuno iskreno i s pregršt emocija.

Pobjednička pjesma Divlji vjetre osvojila je stručni žiri i publiku, a zapažene su bile i druge pjesme izvođača Croatia Recordsa. Mia Negovetić s pjesmom When It Comes To You bila je drugoplasirana s jednakim brojem bodova kao i Divlji vjetre, ali je zbog boljih ocjena publike Kedžo dobio prednost i pobijedio. Colonia se predstavila pjesmom Zidina koja je djelo fantastičnog dvojca Borisa i Valerije ĐurđevićEdi je debitirao na Dori s pjesmom Coming home, a Lorenzo je predstavio pjesmu Vrati se iz Irske zajedno s Dinom Purićem i Reperom Iz Sobe.

Svih 16 pjesama od ponedjeljka je dostupno na CD izdanju Croatia Recordsa Dora 2020.

More in pop!mix/news

To Top