Connect with us

POP!MIX

MAR stiže u Začaranu Močvaru i Glazbeni Stonehenge

pop!mix/festival

MAR stiže u Začaranu Močvaru i Glazbeni Stonehenge

(foto: promo)

MAR stiže u Začaranu Močvaru i Glazbeni Stonehenge

MAR je mlada glazbenica koja je već imala priliku zagrijati daske Začarane Močvare, a ovaj put dolazi predstaviti svoj prvi album “Calling out”.

Njena glazba sadrži elemente rokenrola, bluesa i folka, a sve upakirano u nježnu indie melankoliju uz neprestano pomicanje vlastitih granica i istraživanje novog zvuka. Među omiljene glazbenike ubraja The LumineerseBirdyTracyChapmanJake Bugga, ali i neke starije poput NirvaneEddie Veddera i Elvisa Presleya. Njen vokal, kao da pripada iskusnoj glazbenici koja je prevalila mnogo svjetskih pozornica, odvodi nas u posebno raspoloženje.

Teme koje ju zaokupljaju su teme odrastanja, usamljenosti, nerazumijevanja okoline i često stigmatizirane depresije. O temama progovara direktno kroz svoje pjesme ne libeći se dati se maksimalno slušateljima i ogoliti se do kosti.

Krajem 2017.god. započinje suradnju s mentorom Adamom Semijalcem (Bebe Na Vole), s kojim je snimila svoj prvi album “Calling out” kojega će u cijelosti izvesti na ovom pred-ljetnom izdanju Začarane Močvare (projekta pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja realizirane uz potporu HDS ZAMP-a.)

Nakon Začarane Močvare, MAR će nastupiti na još jednom “čarobnom” mjestu – u krugu “Glazbenog Stonehengea” velikogoričkog Exposure Music festivala nakon čega slijedi i gostovanje na Ferragosto JAM festivalu.

Najveći europski open air singer-songwriter festival, Exposure music festival, od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase događaj koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice. Uz nastupe 16 kantautorica i kantautorica, poseban gost EMF-a je Zoran Predin, a u revijalnom programu nastupit će još NEA, Shane O’Fearghail & The Host, Zelisko te Stuart Neville. Ulaz na festival, kao i kampiranje na Ranchu Kurilovec, besplatno je za sve posjetitelje.

“Osjećaj dijeljenja svoje glazbe na pozornici s publikom je bezvremenski. Jedan je od najljepših osjećaja za mene i osjećaj za koji vrijedi živjeti. To je za mene potpuno druga dimenzija i poželim da traje vječno. Volim što na pozornici mogu biti ono što stvarno jesam i ne bojim se to pokazati. “Live nastupi“ su mi najdraži i najbitniji dio glazbene karijere jer se tada osjeti moja čista iskrenost i emocija.”

Više pročitajte u velikom razgovoru perspektivne glazbenice i portala MIXER.HR

MAR: “Na pozornici mogu biti ono što stvarno jesam i ne bojim se to pokazati”

 

More in pop!mix/festival

To Top