Connect with us

POP!MIX

Hrvatska glazbena unija proslavila svoj 25. rođendan

pop!mix/news

Hrvatska glazbena unija proslavila svoj 25. rođendan

Najveća glazbena udruga u Hrvatskoj koja štiti prava izvođača, okupila je velik broj glazbenika svih generacija i ljudi iz glazbene industrije te proslavila zavidnih 25 godina djelovanja u KD Vatroslava Lisinskog. Hrvatska glazbena unija razvila se iz “Croatian Music Aida”, a danas broji više od 5000 aktivnih članova.

Na svečanom koncertu iznenađenja, nastupili su Gibonni, Elemental, Boa, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Goran Končar i Stjepan Jimmy Stanić, dok su u protokolarnom dijelu svečanosti dodijeljena brojna priznanja za doprinos u djelovanju udruge. Josipa Lisac, najveća diva domaće glazbene scene, primila je priznanje povodom 50 godina javnog umjetničkog glazbenog djelovanja kojim je ostavila u nasljeđe izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Nagradu joj je uručio Predsjednik HGU-a, gospodin Nikša Bratoš. Bivši Predsjednik unije, Husein Hasanefendić Hus, dodijelio je također priznanje Hladnom pivu, povodom njihovih 30 godina javnog umjetničkog djelovanja. Za njihov umjetnički rad i doprinos glazbenoj sceni, priznanja su uručena i poznatom glazbeniku i producentu Robert Funčiću i Nenadu Bachu, koji je zahvalu poslao video linkom iz New Yorka.

Paolo Sfeci, član Predsjedništva HGU, u emotivnom se govoru podsjetio na brojne ljude koji su prije 25 godina počeli graditi Uniju. Priznanja su dodijeljena Vesni VrandečićSiniši Doronjgi Simpyju i postuhmno Draženu Buhinu Buhi, prerano preminulom tajniku unije.

More in pop!mix/news

To Top