Connect with us

POP!MIX

Davor Tolja i Whiteheads predstavljaju novi singl „Što je bilo“

pop!mix/news

Davor Tolja i Whiteheads predstavljaju novi singl „Što je bilo“

Po prvi put nakon više od trideset godina u punom bendovskom sastavu i nakon bezbroj suradnji s pjevačicama, napokon s pjesmom sa muškim vokalom, Davor Tolja, vizionar i kreativna snaga kultnog synthpop dua Denis & Denis, otisnuo se na još jedno glazbeno putovanje. Riječki Whiteheads premijerno predstavljaju svoj prvi singl –  pjesmu „Što je bilo“!

Kopajući po prašnjavoj ladici svoje glazbene prošlosti, ovaj plodonosni riječki glazbenik, skladatelj i aranžer, nakon duže kreativne pauze, u suradnji s tekstopiscem Alidom Šarar stvara novu rock baladu “Što je bilo”.

Prva predstavljena autorska pjesma Whiteheadsa i video singl “Što je bilo” donosi onu nostalgičnu notu izgubljenih trenutaka u kojoj se mogu pronaći sve generacije.

Dječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu benda Whiteheads koji čine Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

I dok se pojedini članovi mogu smatrati nositeljima subkulturnih zbivanja koja su umnogome utjecala na kulturnu orijentaciju grada tokom ranijih desetljeća, različite generacije ovog benda danas vibriraju u jednakom rock ritmu stasalom na klasicima svjetske rock scene ’60-ih i ’70-ih.

Osluškujući ritam svoga grada, ovi pioniri riječke rock scene utjelovili su njezin stari umjetnički duh kroz Udrugu LP Rock, koja je kroz tri godine svoga postojanja okupila više od 800 zaljubljenika u glazbu i zaradila Godišnju nagradu Grada Rijeke za doprinos širenju glazbene kulture i njenog utjecaja na poboljšanje kvalitete života građana Rijeke, a upravo je na valovima njezinih strastvenih riffova koji su zaljuljali riječku scenu plesnjacima i koncertima na poznatom botelu “Marina”, zaživio rock kvintet po imenu Whiteheads.

Singl “Što je bilo” sniman je u riječkom studiju G.I.S. pod budnim okom Davora Tolje i Mateja Zeca, koji je ujedno zaslužan i za njegovo miksanje i masteriranje. Članovima grupe Whiteheads u snimanju su pomogli i prateći vokali Ana Jakšić i Andrej Babić, a za njegovu ekranizaciju u poznatom riječkom klubu Pogon kulture zaslužni su redatelj Igor Modrić i snimatelj Robert Kalčić.

More in pop!mix/news

To Top