Connect with us

POP!MIX

Barabe: Prava i iskrena ljubav je inspiracija pjesme “Da te volim”

pop!mix/interview

Barabe: Prava i iskrena ljubav je inspiracija pjesme “Da te volim”

Barabe: Prava i iskrena ljubav je inspiracija pjesme “Da te volim”

Sve popularniji kraljevi zabave, Barabe, u atraktivnom spotu za novu pjesmu “Da te volim” istaknuli su glumačko, ali i ljubavničko umijeće frontmena Tomislava Španića. Nakon veselih hitova “Žene su zakon”, “Kraljevi zabave”, “Živjeli mladenci” i “Mišolovka”, popularni zabavljači objavili su konačno i ozbiljniju ljubavnu baladu koja se dugo ‘krčkala’ u njihovoj kreativnoj radionici jer je za istu glazbu i stihove napisao gitarist benda Ivica Petrović. Koja je pozadina pjesme, s kim vole surađivati i ostale detalje otkrio nam je Tomislav Španić.

Koja je pozadina pjesme “Da te volim”?

Naš voditelj benda, Ivica Petrović, autor je teksta i glazbe ove balade koja je posvećena svima koji su u nekom trenutku shvatili što su izgubili, ali vrijeme više ne mogu vratiti natrag. Prave i iskrene ljubavi danas su veome rijetke, a to tek shvatiš kad tako nešto izgubiš. To jest iznimno emotivna tema koja je bila inspiracija za nastanak ove pjesme.

Kako to da ste se upravo sada odlučili na baladu?

Nakon nekoliko brzih, živahnih i veselih pjesama, odlučili smo pokazati publici svoje ozbiljnije lice. Možemo mi biti i ozbiljni kada je to potrebno, ali naravno, ne previše i ne predugo. Ipak smo mi prozvani kraljevima zabave. Važno je napomenuti da je ova balada iznimno živahnog, plesnog ritma s latino prizvukom, tako da se ne može svrstati u rubriku onih monotonih, pomalo „dosadnjikavih“ balada.

S kim inače autorski surađujete i tko vam je u dosadašnjoj karijeri najdraži suradnik?

Imali smo priliku surađivati s najeminentnijim imenima hrvatske glazbene scene kao što su Antonija Šola, Branimir Mihaljević, Jasmin Stavros, Nenad Ninčević i mnogi drugi. Svaka od tih suradnji specifična je za sebe, tako da je teško neku posebno izdvojiti. Ali evo, suradnja s našim Stakijem nam je ostala u lijepom sjećanju; ipak smo s njim odradili velik broj koncerata diljem Hrvatske i u inozemstvu. A osim toga, on je autor pjesme „Žene su zakon“ po kojoj smo i dan danas prepoznatljivi.

U spotu gostuje Eni Šukunda, zašto baš Eni?

Eni smo upoznali ovog ljeta na Pagu na izboru za Miss Supranational na kojem smo mi nastupali, a ona osvojila krunu. Njena pobjeda nas nije nimalo iznenadila jer osim što je prelijepa djevojka, ona je stvarno simpatična osoba. Naš pjevač Tomislav i Eni već su na Pagu kliknuli na prvu, tako da se činilo sasvim logičnim spojiti njih dvoje kroz romantične ljubavne scene u spotu koje su zapravo nevjerojatno uvjerljive.

Koliko često nastupate i gdje vam je najdraže svirati?

Nastupamo svakog vikenda, pa čak i u tjednu, diljem Lijepe naše, ali i u inozemstvu! Evo zanimljivo je da će naša nova pjesma „Da te volim“ svoju izvođačku premijeru imati ovog vikenda u Njemačkoj u Ludwigsburgu nedaleko Stuttgarta. Mi stvarno volimo live svirke, tako da nam nije važno sviramo li u malom ili velikom klubu, u šatoru ili na svadbi. Bitno nam je da je dobra atmosfera, da se ljudi zajedno s nama dobro zabave, napiju i naplešu.

Kako Barabe funkcioniraju na probama i iza kulisa?

Mi smo prvenstveno prijatelji, a tek onda kolege što nam olakšava rad, daje jednu dimenziju pozitivne energije koja se jako osjeti na našim nastupima. Mi smo mladi dečki, u ranim dvadesetima koji se dobro zabavljaju, a usput i rade ono što najviše vole. Jednostavno rečeno, uživamo u svakoj sekundi naše karijere.

S kim bi s domaće estrade najviše voljeli surađivati i zašto?

Istaknut ćemo dva imena – Maja Šuput i Nives Celzijus. One su dvije dive i najveće zvijezde naše estrade, tako da bi nam bila velika čast snimiti duet s nekom od njih. Maja je kraljica zabave, pa bi bilo logično da se spoje kraljevi s kraljicom; dok je Nives jako svestrana i supertalnetirana tako da bi spoj s njom mogao biti jako, jako zanimljiv.

More in pop!mix/interview

To Top