Connect with us

POP!MIX

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić te Kim Verson predstavili odlične pjesme na Dori

pop!mix/festival

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić te Kim Verson predstavili odlične pjesme na Dori

Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić te Kim Verson predstavili odlične pjesme na Dori

Završila je i dugoočekivana Dora 2019. i iza nas su odlični nastupi dueta Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić te Kim Verson.

Danijela i Bojan svojim su nastupom probili led, sigurno nije bilo lako nastupiti prvi, ali otpjevali su odlično. Glazbena kemija među njima bila je očita, a vokalno zahtjevna pjesma ‘Vrijeme predaje’ autora Ante Tonija Eterovića i autora teksta Leonarda Čečija Bakse, uz maestralnu režiju Roberta Boškovića, odlično je započela show.

Danijela i Bojan iz različitih su svjetova pa kako u šali kažu, Danijela je Bojana dovela u kazalište, a Bojan Danijelu na estradu. Sigurno je reći da ni jedno nisu pogriješili. O daljnjim suradnjama Bojan kaže: „Što se tiče zajedničkih projekata Danijele i mene, za sada osim Dore nema ništa na vidiku. No sudbina nas je već toliko puta spojila, što u glazbi, što u kazalištu tako da sam siguran kako nas čeka još puno zajedničkih avantura.“

Ante Toni Eterović o pjesmi kaže: “Nakon uspješnih zajedničkih suradnji kao autorski dvojac (Eterović – Baksa) s Bojanom, i osvojenog Grand prix-a Međumurskog festivala s etno pop pjesmom ‘Međimurski nocturno’, pojavila se ideja nastanka autorske pjesme s kojom bi se predstavili na hrvatskom natjecanju Dora za pjesmu Eurovizije. Predlažući našu pjesmu za duet kao efektno rješenje, Bojan je odmah predložio Danijelu kao suradnicu, što sam s oduševljenjem prihvatio kao glazbeni producent i realizirao u svom tonskom studiju. Na snimanju je sudjelovao niz vrhunskih glazbenika koji su svojim doprinosom podigli nivo (Antun Stašić, Zvjezdan Marjanović, Petar Ivkić, Velimir Vereš, Neven Šverko, Kornelija Palić), za mastering je odgovoran Gregor Zemljič, a odličnu pjesmu i izvedbu žiri je prepoznao između više od 160 pristiglih pjesama na natječaj. ‘Vrijeme predaje’ se uspješno predstavila i otvorila ovogodišnju Doru čije je vizualno i scensko predstavljanje odlično izrežirao Robert Bošković uz pomoć Tihane Strmečki. Zahvaljujemo cijelom timu na iznimnom predstavljanju, sa željom da se pjesma sluša i vrti u eteru, jer to zaslužuju odlični pjevači Bojan i Danijela i njihova pjesma ‘Vrijeme predaje’.”

Kim također nije morala dugo čekati na početak svojeg nastupa na Dori 2019., na pozornicu se popela kao treća. Kim je ponosno izvela svoju autorsku pjesmu ‘Nisam to što žele’. Pjesma je, uz odličnu produkciju Silvija Pasarića ozbiljna, moderna, možda i jedna od najboljih pjesama mlade izvođačice. Nastupom je pokazala stav i uvjerenje te se pokazala u najboljem svjetlu još jednom pokazavši svoje superiorne vokalne sposobnosti.

Čovjek se svakodnevno suočava s nametnutim načinom življenja, s visokim očekivanjima društva i s tim da “moraš“ biti ovo ili ono. Zapravo je najbitnije ostati u svemu dosljedan sebi i biti u potpunosti ono što jesi. Vrlo kratka i jednostavna poruka ove pjesme je da u životu treba vjerovati u to što radiš i stvaraš, korak po korak graditi svoj put i pri tome ne težiti “uspjehu“ pod svaku cijenu, nego vrijednosti onoga što iskreno pružaš od sebe te na kraju krajeva biti dobar uzor.” – Kim je ukratko opisala pjesmu, a o nastupu na Dori je izjavila: “Biti dio ovog dugoočekivanog događaja nije mala stvar i zahvalna sam što je moja pjesma na neki način bila prepoznata jer je to ipak velika potvrda za moj rad. Nastup na Dori bilo je još jedno novo iskustvo iz kojeg sam itekako naučila neke stvari koje će mi svakako koristiti. Zahvaljujem svim ljudima koji su me podržali uz nadu da će ova pjesma pronaći svoj put.”

More in pop!mix/festival

To Top