Connect with us

POP!MIX

Šetači predstavili singl “Razum” i album prvijenac “Galaksija”

pop!mix/bizz

Šetači predstavili singl “Razum” i album prvijenac “Galaksija”

Naslovna fotografija: Thomas Krstulović

Šetači predstavili singl “Razum” i album prvijenac “Galaksija”

Nakon godina uspješne koncertne aktivnosti, splitski rock bend “Šetači” glazbenoj javnosti s ponosom predstavljaju svoj prvi album znakovitog imena “Galaksija”, a kao najavni singl donose nam “Razum” s kojim vas pozivaju na uzbudljivo glazbeno putovanje. “Galaksija” sadrži jedanaest pjesama, od kojih su “Ljubav osjećam blizu”, “Između nas” , “Cilu noć” već naišli na dobre reakcije publike i kritike kao solo singlovi.

Foto: Thomas Krstulović

Posljednji singl “Razum” snažno, strastveno i glasno propitkuje što je u današnjem trenutku vremena razumno te kako se boriti sa svime što je “ne razumno”, a postoji u našoj svijesti i teško se s njime razračunavamo. To je i simbolička misija Šetača- traganje s razumom i sa strašću za istinom i biti stvari. Ovaj „nerazumni“ garažni punk rock oduševljava snagom svojeg izričaja i energijom izvedbe. Zvukom evocira na neke prošle, uspješne glazbene dekade. Šetači i njihov energični “Razum” prodor su u glazbenu ravnodušnosti i uniformiranost koji su česti u današnjem pristupu izražavanja.

Album je sniman u splitskom studiju “Bozon” gdje ga je producirao Saša Antić iz TBF-a koji se, osim kao kantautor, sve češće nalazi i u ulozi vrsnog glazbenog producenta. Mastering je odrađen u zagrebačkom studiju uspješnog glazbenog producenta Pavla Miholjevića.

Foto: Thomas Krstulović

Autor spota je Toni Banov, mladi i talentirani splićanin koji, uz glazbenu karijeru i sviranje bubnjeva, se može pohvaliti i filmskim i video obrazovanjem te režiranjem brojnih spotovima za izvođače s naše glazbene scene. Fotografije koje prate album je napravio Thomas Krstulović koji je iskusnim okom svoje kamere uspio prenijeti “Šetače” u njihovoj srži, a ona je dinamika, promjena i traganje za smislom.

Foto: Thomas Krstulović

Šetači su osnovani 2008 godine kada su se publici predstavili na Festivalu autorskih bendova “Minival”. Nakon toga kreću s intezivnom koncertnom aktivnošću i sviraju-od raznih glazbenih festivala pa sve do Moto partija gdje nailaze na odlične rekacije publike. Također su gostovali u brojnim televizijskim i radijskim live emisijama te su osvojili srca ljubitelja izvornog rock zvuka. Zanimljivost je i to kako su kao predgrupa Goranu Bari i Majkama svirali čak tri puta. Nakon nekoliko promjena, današnji Šetači kao postava sviraju od 2019 godine – Božo Gabrić kao vokal i gitara, Toni Banov na bubnjevima, ritam i solo gitara je Denis Matan, bas Toni Gunjača, a saxofon svira Mislav Norac.

More in pop!mix/bizz

To Top