Connect with us

POP!MIX

 “Zemlja Kamenog Bizona”  album prvijenac kolektiva Mrave brojim

pop!mix/news

 “Zemlja Kamenog Bizona”  album prvijenac kolektiva Mrave brojim

Foto: Screenshot

 “Zemlja Kamenog Bizona”  album prvijenac kolektiva Mrave brojim

Nakon do sada objavljenih Moje pleme, Alkohol i Tijelo, na Stanici ćemo kao četvrtom singlu dočekati izlazak albuma prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona” narančastog art kolektiva Mrave brojim.

Svaka nas neobična situacija u kojoj se zateknemo, pa bila ona i loša poput pandemije koja nas je opkolila i zarobila, često potakne na neka propitivanja, na svojevrstan “reset”.

Tako je Stanica mjesto gdje zastaneš, razmisliš, obradiš prikupljene podatke, doneseš odluku i djeluješ.

”Krenuti ili ostati ? Linija 5,7 ili 32? Bus ili vlak? Ostati na rivi i mahati putnicima ili u zadnjim sekundama uskočiti na brod s četkicom za zube u džepu? Gdje je taj ulaz u Zemlju Kamenog Bizona  Pogledajte ovaj video spot i potražite odgovor.” – poručuju Mrave brojim. 

Photo: Screenshot

Spot za pjesmu rađen je kombinacijom raznih tehnika, od klasičnog video zapisa do foto i računalne cut-out animacije.

Radnja je na neki način smještena u Rijeci i video spot je svojevrstan riječki crtić, a glavni protagonist je Kralj s jajima na oko – kralj nečega, negdje, sada, jednom, nekada il’ nikada.

Autor glazbe, teksta i video spota je Gospođo pitomi, a Stanicu su realizirali i omogućili vam Mrave brojim koje s Gospođom Pitomim čine još Sunce Mamino, Gospodin Morski i Zoki Oktava. 

Od sada je moguće sudjelovati u brojanju mrava putem nove redizajnirane web stranice – svakog dana, uključujući nedjelje i praznike, po suncu i kiši, danju i noću. Uđite u Mravobroj transport, brojite mrave, upoznajte se sa stanjem duha Mrave brojim i zavirite u Zemlju Kamenog Bizona. P.S. Rasvjeta je osigurana.

 

More in pop!mix/news

To Top