Connect with us

POP!MIX

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Ivan Grobenski “Kmica Kmici Grize Repa”

pop!mix/news

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Ivan Grobenski “Kmica Kmici Grize Repa”

Foto: Marina Uzelac

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” predstavlja: Ivan Grobenski “Kmica Kmici Grize Repa”

Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena” okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Došao je red na predstavljanje Ivana Grobenskog i „Kmica Kmici Grize Repa”!

„Pjesma je zapravo nokturno i bavi se jednom od najstarijih tema iz književnosti – kako stvari koje pod danjim svjetlom doživljavamo sasvim uobičajeno i benigno postaju zlokobne kad padne mrak. Tekst je inspiriran mitologijom Prekodravlja i djelomično Sudetinom kratkom pripovijetkom ‘Mor’ koju smo čitali za lektiru. Verziju pjesme koja se pojavljuje na kompilaciji je aranžirao Leo Beslać vodeći se maksimom ‘tri akorda i istina’ koju je pretvorio u ‘3 sintesajzera i istina’.”

Spot je nastao tijekom snimanja ploče u zagrebačkom Ksetu, a snimao ga je Bojan Koštić.

Jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu. Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će biti i pjesme sa Zagreb Callinga. Ivan Grobenski večeras, 14. 5, u društvu kolege sa Zagreb Callinga – The Gentlemana, svira u zagrebačkom klubu Močvara, a koncert je popunjen.

Ivan Grobenski je na sceni jednako dugo koliko i nije bio na sceni, a od 2017. pričaju da je odmetnik u kantautorskim vodama. Objavio je tri samostalna albuma („Lessons in Life and Love”, „On Death & Other Problems” i „Siromahi & Lazari”), tri albuma uživo („Live Lessons”, „IG and the Broken Heavenly Orchestra Live from Hell” i „Zacharana Mochvara FB Live Session”) i „Island Life” EP.  Ivan Grobenski nikada ne uspijeva imati stabilnu postavu benda dulje od 6 mjeseci, a trenutno je oformio sasvim novu postavu s kojom uskoro planira nekoliko premijernih koncerata novog materijala uživo, kako kaže, pred zaraženom publikom s negativnim testom i bez simptoma.

Uz Ivana Grobenskog, na ploči sviraju i Porto Morto, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena”  objavljena je 5. svibnja na vinilu i digitalnim servisima:

https://backl.ink/145901244

More in pop!mix/news

To Top