Connect with us

POP!MIX

The Roop sa singlom “Discoteque” favoriti su Eurosonga 2021.!

pop!mix/news

The Roop sa singlom “Discoteque” favoriti su Eurosonga 2021.!

Foto: Promo

The Roop sa singlom “Discoteque” favoriti su Eurosonga 2021.!

Dance pop bend iz Litve The Roop ozbiljan je kandidat za osvajanje ovogodišnje Eurovizije sa svojom zaraznom pjesmom “Discoteque”. Plesni ton pjesme i nezaboravljiv refren ovaj hit singl pretvorili su u internacionalnu senzaciju pa je tako “Discoteque” najslušanija pjesma na Litavskim radio postajama već četvrti tjedan zaredom. Također se našla na 15. mjestu najslušanijih pjesama na Spotifyu u Finskoj.

Pjesma je osvojila i popularnu video platformu TIkTok. Nedavno se pojavio izazov na Tik Toku u kojemu se traži najbolji oponašatelj gestikulacija prstiju glavnog pjevača koju izvodi u video spotu za singl. #theroopchallenge već je skupio preko 2000 video uradaka na TikToku i svakim danom skuplja sve više. Originalnu verziju #theroopchallenge-a možete pogledati na videu The Roopa na popularnoj društvenoj mreži Tik Tok.

Uz izazov koji trenutno raste u popularnosti, fokus fanova je bio i na nezaboravnom plesu koji članovi benda izvode u službenom spotu. Službeni video spot iz kojeg je potekao slavan ples i smiješni izazov.

Za one koje ne znaju, pjevač Vaidotas Valiukevičius, bubnjar Robertas Baranauskas i gitarist Mantas Banišauskas oformili su bend The Roop u Vilniusu 2014. godine. Do sad su izdali dva albuma – “To Whom It May Concern” 2015. godine te “Ghosts”, krajem 2017. godine. 2018. izdaju i EP “Yes, I Do”. Od kraja 2020. godine potpisani su od strane izdavačke kuće Warner Music Baltics.

Inače, bend The Roop bio je odabran od strane Litvanske publike da predstavljaju Litvu na Eurovizijskom natjecanju 2020. godine u Rotterdamu, ali je natjecanje bilo otkazano zbog COVID-19 pandemije koja je onemogućila održavanje natjecanja. Određeni izvori te generalan stav publike navodili su kako bi baš The Roop imao velike šanse za osvajanje Eurovizije 2020. godine.

Upravo zbog nemogućnosti nastupanja na Euroviziji prošle godine, voditelji natjecanja za izbor pjesme koja će predstavljati Litvu na Euroviziji 2021. odlučili su kako će The Roop imati sigurno mjesto u finalu tog natjecanja. Tijekom 2020. članovi benda su napravili novi hit single, “Discoteque”, te s njim nastupali na spomenutom finalu i osvojili pobjedu.

More in pop!mix/news

To Top