Connect with us

POP!MIX

Sunnysiders novim singlom “No Pockets In The Grave” podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

pop!mix/news

Sunnysiders novim singlom “No Pockets In The Grave” podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

Foto: Promo

Sunnysiders novim singlom “No Pockets In The Grave” podsjećaju na prolaznost života i važnost nematerijalnih vrijednosti

“No Pockets In The Grave” drugi je singl hrvatskih bluesera Sunnysiders s njihovog hvaljenog albuma “The Bridges”, koji su pozitivnim kritikama obasipali domaći i inozemni recenzenti. Nakon prvog singla, ljubavne blues balade “You’re Not That Good For me To Cry” s gitaristom Yogijem Lonichem kao gostom, dolazi na red pjesma s nešto ozbiljnijim stihovima i zvukom.

“Mračna i jeziva blues pjesma sa stražnjeg trijema” ukratko je opis ove pjesme kako su je okarakterizirali domaći i strani mediji. Duboki i tromi drop D molski aranžman samo oslikava tekst koji upozorava i podsjeća slušatelje da jednog dana kada odemo s ovog svijeta ne možemo ponijeti sa sobom ništa materijalno, ni bankovne račune, ni bazene, ni aute… nakon svega smo goli i ostaje nam samo ime i duša. Pjesma je, kao i cijeli album, autorsko djelo Hrepe i Role koji su alfa i omega Sunnysidersa. Na singlu “No Pockets In The Grave” gostuju Purple Johnny Electric Dan, pjevač i gitarist zagrebačkog benda Detroit Groove Gang te mladi zaljubljenici u blues. Snimljena je u zagrebačkim studijima Sound Station i Jura Studio. Pjesmu je u Memphisu (Ardent Studios) miksao Mike Wilson, dok iza produkcije stoji Leo Anđelković, a iza mastera Mauro Širol.

Novi singl dolazi u pratnji spota koji oslikava tamnu, sfumato blues atmosferu pjesme. Glavnina spota snimljena je u slikovitoj Baranji, koja svojim šumama, širokim poljima, kanalima i močvarama podsjeća na američki Jug i deltu Mississippija. Ideja o snimanju spota na tim lokacijama nastala je iz priče rođenog Baranjca Purple Johnnyja (Bojana Đurđevića) o njegovom odrastanju u poljima kukuruza široke Baranje. Da bi se taj blues moment dodatno pojačao, neki kadrovi su snimljeni i na zagrebačkom ranžirnom kolodvoru, svojevrsnom groblju vagona i lokomotiva. Snimatelji su Danilo Caković Caki i Rene Recek, asistent snimatelja je Danijel Teodorović, a spot je montirao Krešimir Čižmek.

U spotu se u ulogama propovjednika pojavljuju Hrepa, Rola i Purple Johnny, a Electric Dan je, kao pravi roker, zaglavio u Maroku pa nije mogao sudjelovati u snimanju. Lajtmotiv spota, kao simbol naše prolaznosti i ranjive tjelesnosti, je metalna ogrlica u obliku strijele zagrebačke dizajnerice Željke Hubak i njenog Rough Edges. Spot će se premijerno prikazati u PopRock.hr-u.

Foto:Promo

Novi singl smjestio se na albumu “The Bridges”, četvrtom studijskom albumu Sunnysidersa koji čine Boris Hrepić – Hrepa iz Daleke obale i Antonija Vrgoč – Rola. Album “The Bridges” objavljen je za diskografsku kuću Dancing Bear te okuplja vrhunska imena kao što su Yogi Lonich, Norman Beaker Trio, Manu Lanvin, Neno Belan & Fiumens, Zoran Čalić, Krešo Sonny Boy, Lorenzo Piccone, Denis Makin, Davor Hačić Hutch, Jerry T, Eric Jemm’s, Medo Hans, Electric Dan i Purple Johnny.

Osim što je album privukao veliku pozornost domaćih medija, smjestio se i na top listama specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta. Album je snimljen na relaciji Zagreb – Memphis, dok su određene dionice gostujućih glazbenika snimane u studijima od Manchestera do Šangaja.

“The Bridges” slušajte na svim streaming servisima https://lnk.to/SunnysidersTheBridges, a fanovi fizičkih izdanja ovaj domaći blues rock dragulj mogu pronaći u vinilnom obliku i na CD formatu u svim Dancing Bear prodavaonicama i putem web shopa – www.dancingbear.hr.

 

More in pop!mix/news

To Top