Connect with us

POP!MIX

Jacques proslavio 40. rođendan objavom pjesme ‘Život’ – „Ovo je posveta mojoj, ali i svoj djeci svijeta“

pop!mix/news

Jacques proslavio 40. rođendan objavom pjesme ‘Život’ – „Ovo je posveta mojoj, ali i svoj djeci svijeta“

Foto: PR

Jacques proslavio 40. rođendan objavom pjesme ‘Život’ – „Ovo je posveta mojoj, ali i svoj djeci svijeta“

Jubilarni četrdeseti rođendan Jacques Houdek obilježio je posebno emotivno, objavom pjesme „Život“ koju je sam napisao jedne noći, promišljajući o odrastanju svoje djece, prolaznosti života i njegovoj tajni koju još nitko nije odgonetnuo.

„Pjesmu sam napisao svojoj djeci, potaknut njihovim odrastanjem, no posvećujem je i svoj ostaloj djeci, jer sve su to – naša djeca, zar ne? Vjerujem da će se i svaki roditelj pronaći u ovim stihovima. Pjesma govori o prolaznosti, koja je neizbježna, jasno… No, podsjeća nas da doista živimo ‘u trenutku’, da nikad ne uzimamo život zdravo za gotovo, da uvijek i u svemu što radimo pronađemo neki smisao, radost i ljepotu. Da budemo bolji ljudi. Da volimo, da dijelimo – bez rezerve, onako, baš od sveg srca! U ovim izazovnim vremenima, kada nažalost dnevno slušamo izvještaje o broju preminulih, osobito shvaćamo koliko je život dragocjen i fragilan. Svaki novi dan je dar. A život? Život je čudo. Živite ga punim plućima! Eto. To je sve, sve što želim povodom svog 40. rođendana. Svima nama! Volim vas sve!“, ovom iskrenom i dirljivom porukom Gospodin Glas oduševio je svoju publiku s kojom njeguje vrlo prisan odnos i koja nije štedjela riječi hvale za novu pjesmu.

„Hvala ti što postojiš, što me i u ovim godinama jedna pjesma može ovako dirnuti.“ „Stvarni život koji je pretočen u pjesmu, u kojoj se vidi svaka majka, otac, baka i djed…“ „Kad te Bog blagoslovi darom koji prihvatiš kao životno poslanje, nastaju djela za vječnost.“ „Svaki ton se izlio u svaki rez na duši.“ „Ovo je himna. Kamen bi pustio suzu kad ovo čuje.“, samo su neki od brojnih komentara kojima su ljudi željeli dati do znanja koliko je emocija ‘Život’ u njima pobudio, a ta količina poslane ljubavi Jacquesa je ganula do suza i podsjetila zašto je sve ove godine posvetio glazbi.

Nadahnuti tekst i glazba pjesme ‘Život’ Jacquesa su inspirirali da osmisli jednostavan, a upečatljiv aranžman za klavirsku pratnju koju je maestralno odsvirao Roko Blažević, pokazujući da je ne samo izniman pjevač, već i sjajan pijanist čije vrijeme tek dolazi. Znakovit lyric video djelo je Darpro.tv videoprodukcije.

Pjesma „Život“ nalazi se na Jacquesovu aktualnome studijskom albumu „Glavom i bradom 20/20“, objavljenom krajem 2020. godine u izdanju RTL Musica, kojim ovaj izniman vokalist i interpretator obilježava 20 godina uspješne glazbene karijere.

 

More in pop!mix/news

To Top