Connect with us

POP!MIX

Guerrilla Mainstream prvi puta javno odsvirala „Izreke”

pop!mix/news

Guerrilla Mainstream prvi puta javno odsvirala „Izreke”

Foto: PR

Guerrilla Mainstream prvi puta javno odsvirala „Izreke”

Predugu koncertnu stanku nastalu zbog pandemije koronavirusa, nakratko su prekinuli članovi  projekta Guerrilla Mainstreama u zagrebačkoj Laubi na otvorenju izložbe TEO KIŠ: „Dvije strane”.  Naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Guerilla Mainstream, odnosno članovi Hladnog piva: Suba (elektronika, bubnjevi, vokal) Milko Kiš-Deda (klavijature, vokal), Zoki (gitare), Šoki (bas gitare, prateći vokal), su premijerno uživo izveli svoj prvi singl „Izreke”. Budući da zasada imaju samo jedan singl, okupljene goste su počastili s još nekoliko pjesama, među kojima je bila i „Roštilj” Hladnog piva u malo drukčijem aranžmanu.

Teo Kiš, foto:PR

Da se promocija singla dogodila baš na otvorenju baš ove  izložbe, nije slučajnost. Naime, autor izložbe Teo Kiš je sin jednoga od članova banda – Dede iz Hladnog piva i ovo nije njihova prva suradnja. Već je ilustrirao očeve i majčine knjige.

O svojoj izložbi mladi talentirani umjetnik kaže:

“Moj doživljaj tradicionalne likovne umjetnosti sam grubo podijelio na apstrakciju i figuraciju. Zanimalo me kako se snalazim unutar te podjele i kako apstrakcija i figuracija zajedno mogu surađivati. Olovkom, ugljenom i bojom sam realizirao nekoliko radova s apstraktnim elementima koji izlaze iz mene tijekom crtanja, koje sam počeo spajati s figurativnim elementima.”

Za tekst nedavno objavljene pjesme „Izreke”,  zaslužan je upravo umjetnikov otac, Milko Kiš – Deda, a glazbu potpisuje Mladen Subašić – Suba:

„Izreke” su ironična priča o svim mudrim mislima kojima nas prijatelji truju na facebooku. Vrlo često ti mudri citati imaju krive atribucije i ispada da su se Bukowski, Andrić i Tesla bavili samo pisanjem pametnih uputa za život.”, poručuju ovi svestrani glazbenici.

Glazbeni izričaj bitno se razlikuje od Hladnog Piva po mnogo većoj količini elektronike. Suba je programirao, Skansi snimao, a spot je snimio i montirao Noa (15 godina). U spotu, snimljenom za 2 sata u zaprešićkoj knjižnici, uz članove banda glume Tajson i Vlado.

Izreke su dostupne i na digitalnim servisima:

https://backl.ink/144272273

More in pop!mix/news

To Top