Connect with us

POP!MIX

Fantastičan Adam Nussbaum`s Leadbelly Project

pop!mix/news

Fantastičan Adam Nussbaum`s Leadbelly Project

Fantastičan Adam Nussbaum`s Leadbelly Project

Koncertom četvorice virtuoza koji su predstavili Adam Nussbaum`s Leadbelly Project, završen je 3. Backstage Live Pula Festival. Adam Nussbaum na bubnjevima, Steve Cardenas i Nate Radley na gitarama, te Ohad Talmor na saksofonu, predstavili su publici u INK Pula glazbu legendarnog Leada Bellyja u novim aranžmanima.

Lead Belly je Adama Nussbauma nadahnuo još kao dječaka, počevši od samih naslovnica albuma pa nadalje.

Mnoge je iznenadilo što u postavi banda nema basiste, ali Adam Nussbaum je i za to imao objašnjenje – htio je istražiti nešto novo i predstaviti glazbu uz dvojicu gitarista, što je ukupno 12 žica koliko je imala i gitara koju je svirao Lead Belly.

Sudeći po reakcijama publike i pozivu na bis, projekt je oduševio i publiku.

dav

Glazbenici su prije koncerta uživali u ljepotama Pule i gastronomskoj ponudi što su rado podijelili i sa svojim pratiteljima na Instagramu.

U sklopu 3. Backstage Live Pula 2021 održana su 4 koncerta –  nastupili su Forq, Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley, The Dan Tepfer Trio i Adam Nussbaum´s Leadbelly Project!

Publika je tako imala priliku uživati u vrhunskim izvedbama inozemnih glazbenika. A to je u posljednjih godinu i pol uistinu bila rijetka privilegija zbog ograničenih putovanja i pandemije koronavirusa. Uz to, glazbenici su preko svojih društvenih mreža u svijet poslali divne razglednice iz Pule.

Stoga s nestrpljenjem iščekujemo druženje na 4. Backstage Live Pula Festivalu 2022.

More in pop!mix/news

To Top