Connect with us

POP!MIX

ZVIJEZDE – 40 GODINA NAKON PJESMA ‘UNION’ NAJVLJUJE REMAKE ALBUMA IMITACIJA ŽIVOTA

pop!mix/news

ZVIJEZDE – 40 GODINA NAKON PJESMA ‘UNION’ NAJVLJUJE REMAKE ALBUMA IMITACIJA ŽIVOTA

ZVIJEZDE – 40 GODINA NAKON PJESMA ‘UNION’ NAJVLJUJE REMAKE ALBUMA IMITACIJA ŽIVOTA

Povodom 40 godina od izdanja albuma ‘’Imitacija Života”, Zvijezde najavljuju remake istoimenog albuma pod nazivom ‘’Reimitacija života’’ // Live Session @ Carmen Studio (2021)., a najavljuju ga prvim singlom i video spotom za pjesmu ’Union’ u režiji i produkciji Sladich/ Budy.

Među gostima na albumu pojavljujuju se Alen Svetopetrič na basu, Ivan Premelč na saxu, Anita Gossain na saxu i kao prateći vokal, a svoje mjesto na albumu našao je i Massimo Savić, kao stari prijatelj još iz vremena Doriana Graya, koji će se sa Zvijezdama pojaviti u duetu ‘’Nadolaze kiše’’ u novom, osvježenom aranžmanu u kojem se na bubnjevima pridružio i Dalibor Marinković Dado (Parni Valjak), a prateće vokale otpjevala je Daria Hodnik. 

Foto promo

Na albumu se pojavljuje i Lela Kaplowitz koja je sa svojim suprugom i glazbenikom, Joe Kaplowitzem ravno iz Coven Gardena ušla u studio sa Zvijezdama i svojim izvanrednim vokalom i izvedbom doprinijela duetu u pjesmi ‘Grad i njegovi anđeli’ kojeg je otpjevala s Renatom Metessijem. Na albumu se pojavljuje i legendarni gothycdarker Tommy Fantasma iz Phantasmagorije, najstarijeg takvog benda u nas, a svi oni su se spontano prikljčili u radu na ovom projektu snimljenom u studiju u Oroslavlju pored Zagreba.

Uz Renata Metessija, jezgru Zvijezda iz originalne postave čine još i Branko Kužnar na gitari, Branko Badanjek na bubnjevima, Zlatko Bebek na gitari, Roko Kerowack na basu i Igor Matković na klavijaturama.

Foto promo

Kompletni materijal je producirao Gojko Tomljanović, koji se ujedno priključio i kao aranžer i klavijaturist, uz asistenciju sound inžinjera Roberta Šipeka iz Carmen Studija, ujedno dugogodišnjeg fana Zvijezda koji je na albumu zasvirao bas linije u pjesmi Stari mačak, akustične i električne gitare u ‘’Zaboravi’’ te razne elektroničke efekte i lupove, a ujedno je i masterirao sve materijale s novog starog izdanja čiji je izlazak i promocija planiran najesen 2021.

Foto | promo

‘’Posebno se zahvaljujemo Robertu Šipeku kao izvršnom producentu Reimitacije Života, jer doslovno bez njega svega ovog ne bi bilo, hvala našem izdavaču Dallas Records koji je od samog početka bio uz nas i dao nam veliku podrška da ovakav jedan rođendanski projekt ugleda svjetlo dana uz sve poteškoće koje su nas donekle usporile, ali ipak nas nisu demotivirale – baš suprotno! Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti svim našim dugogodišnjim i vjernim fanovima, kao i novoj publici, prvi singl i video za pjesmu Union! Neverending Tour tek predstoji, a ubrzo očekujte novi video za pjesmu Nadolaze Kiše u izvedbi Metessi & Massimo’’ – poručuje Renato Metessi povodom skorašnje objave reizdanja Imitacije Života.

More in pop!mix/news

To Top