Connect with us

POP!MIX

Billie Joan predstavlja novi album “Selfless”

pop!mix/news

Billie Joan predstavlja novi album “Selfless”

Foto: PR

Billie Joan predstavlja novi album “Selfless”

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan je nakon hvaljenog debi albuma „Barren Land” iz 2018. pripremila drugi solo album „Selfless” koji izlazi u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa.

Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar, Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.

Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta #femmenouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

Foto by Vladimira Spindler

Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem RH, u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency.

„Selfless” je nastao u produkciji Milana Mijača, u njegovom kućnom studiju u Sinju, no finalni mastering odradio je Matej Zec (Let3).

„Album, koliko god je sličan, toliko je i različit od prethodnika, puno je osobniji, nešto više bluesy,  no jednako sirov i oštar, ovaj put naglašen električnom gitarom, uz zanimljivo eksperimentiranje sa zvucima kiše, zvukom dječje igre, pa čak i pucnjem iz pištolja u jednoj od pjesama. Polako je poprimao oblik kroz 2018, završen je 2019 te prvotno najavljen za 2020, potom otkazan (courtesy of the year 2020), da bi tri godina nakon debija u proljeće 2021, ugledao svjetlo dana, za etiketu Dop Records i suizdavaštvu Aquarious Records.

Foto by Vladimira Spindler

Album Billie opisuje kao „kidanje jednog dijela života, da bi nastupio drugi, novi dio. No, bilo kakvo kidanje, pogotovo nečega što je bilo dio tebe, ne dolazi bez patnje i boli koja nastupa nakon. Selfless nije nesebičnost (direktni prijevod), kao se na prvi pogled čini, već osjećaj da si manje svoj, „selfless”… svojevrsni obračun sa prošlošću ali dugotrajan, rastegnut, pun pogrešaka, krivih poteza, premišljanja, rat sa vlastitim očekivanjima, mračan krik duše koja jedini predah vidi u stvaranju nečega, koja sve ono što osjeća, ne može otvoreno reći, može jedino da sakrije u metaforu, da zamaskira pridjevom, da oboji ironijom. Jedan korak naprijed, dva nazad i tako stalno, unedogled.”

Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro će biti u u fizičkoj prodaji.

Billie će pjesme s novog albuma uživo odsvirati na online promociji koju možete pratiti na Facebook profilima Aquarius Records, Billie Joan i Dop Records i na YouTube kanalu Aquarius Records. Sve informacije možete saznati na službenom eventu.

More in pop!mix/news

To Top