Connect with us

POP!MIX

Bend 058 po prvi puta snimili službeni singl u live izvedbi!

pop!mix/news

Bend 058 po prvi puta snimili službeni singl u live izvedbi!

Foto: PR

Bend 058 po prvi puta snimili službeni singl u live izvedbi!

Proljeće mnogima predstavlja jedno od najljepših doba godine, osobito jer je to vrijeme buđenja nakon zimskoga sna, rađanje novih pupoljaka, dotok inspiracija, optimizma, radosti, zaljubljivanja…

Nadahnuti tom svježinom, pozitivnom energijom i nadom u bolja vremena, članovi benda 058 iz Splita okupili su se u Extra Music Studiju te po prvi puta snimili službeni singl, pjesmu “Glas proljeća”, u potpuno live izvedbi, bez klika metronoma, snimanja svakog instrumenta zasebno, uzastopnog ponavljanja pojedinih dijelova pjesme.

“Nerijetko nakon koncerta nam netko iz publike priđe i pohvali naš nastup. S vremenom sam osvijestio kako je izvedba uživo, zapravo, naš veliki adut. U jednom od razgovora s našim stalnim producentom, Ivanom Cinottijem, rodila se ideja da novu pjesmu snimimo uživo, kao da smo na live nastupu. Obzirom na nemogućnost nastupanja, bend je objeručke prihvatio ideju.” objašnjava Branko Mamut, autor i osnivač benda te dodaje, “Nadam se da će mnogi, slušajući pjesmu, osjetiti dašak atmosfere s naših nastupa te toplinu i čar koje donosi ovakav način snimanja.”

Stihove i ove pjesme benda 058 napisala je Mara Jurčević na glazbu Branka Mamuta, dok je live aranžman oblikovao kompletan bend u sastavu: Jelena Bebić (vokal), Goran Grgurev (bubnjevi), Ivica Mihanović (bas), Predrag Lovrinčević (vokal, usna harmonika), Branko Mamut (gitara) i Vice Ercegović (električna gitara).

Foto: PR

Kako vizualno dočarati “Glas proljeća” osmislio je profesor likovne kulture i član bend, Predrag Lovrinčević, a njegovu viziju u video spotu je kroz svoje crteže artistički prikazao akademski slikar, Mladen Vulas, s kojim je bend već uspješno surađivao na singlu “Prva kava”.

More in pop!mix/news

To Top