Connect with us

POP!MIX

Dobar House je nezavisna izdavačka kuća godine

pop!mix/news

Dobar House je nezavisna izdavačka kuća godine

Impala Studio

Dobar House je nezavisna izdavačka kuća godine

U Opatiji je održano jubilarno peto izdanje Nagrade Ambasador elektroničke glazbe.

Ovogodišnja dodjela nagrada Ambasador održana je pod #RedAlert sloganom ukazujući na činjenicu da je COVID-19 pandemija desetkovala industriju elektroničke glazbe smanjivši primanja za više od 70%.

Upravo u toj, za mnoge neizdrživoj godini, nezavisna glazbena etiketa Dobar House je pokazala da se pametnim pristupom, negativna situacija može okrenuti u pozitivnu priču, zbog čega je Dobar House osvojio čak tri Ambasador Nagrade u tri nominacije: nagradu za nezavisnu izdavačku kuću godine, nagradu za house izdanje godine ‘Do I Know You’ Toma Buga i vokalistice Ide Flo te vizualno rješenje godine za cover čiji dizajn potpisuje mlada dizajnerica Hana Matić.

“COVID-19 pandemija je označila kataklizmu za industriju elektroničke glazbe koja 80% prihoda ostvaruje od nastupa. Kako bi se suprotstavili situaciji u koju smo došli zbog pandemije, odlučili smo kreativnu energiju usmjeriti u stvaranje novog vizualnog identiteta i pokretanju linije odjeće.” – rekao je Tomislav Brusač, Tom Bug, osnivač Dobrog Housea.

Impala Studio

Novi Dobar House vizualni jezik je donio osvježenje na hrvatskoj sceni, a priča je uskoro uspješno prenesena i na kolekciju odjeće koja je nestala u rekordnom roku.

“Dobar House mi je ponudio platformu koja mi je omogućila neograničen prostor za kreativno izražavanje. Prilikom kreiranja vizualnih rješenja za Dobar House vodim se idejom liberalizma na čijim temeljima je nastala house glazba, glazbeni žanr koji danas na svijetu slušaju milijuni ljudi bez obzira na spol, boju kože ili vjersku ispovijest.” – izjavila je Hana Matić, vizualna umjetnica, autorica Dobar House vizualnih rješenja.

Impala Studio

Program nagrade Ambasador ostvaren je u suradnji s: Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatija, HDS-ZAMP, Jana, Festival Opatija, Liminal, Distune, Klubskascena.hr

More in pop!mix/news

To Top