Connect with us

POP!MIX

ŽELJKO BEBEK – Spektakularni početak turneje u rasprodanoj Ciboni

pop!mix/izvještaji

ŽELJKO BEBEK – Spektakularni početak turneje u rasprodanoj Ciboni

ŽELJKO BEBEK – Spektakularni početak turneje u rasprodanoj Ciboni

Velikim koncertom u rasprodanoj dvorani Dražen Petrović, popularnoj Ciboni, Željko Bebek uspješno je započeo turneju ‘Ono nešto naše 2018.’, potvrđujući tako i ovaj put da je i dalje jedan od ponajboljih izvođača na glazbenoj sceni regije.

Tijekom trosatnog koncertnog spektakla Bebek je na krilima fantastične publike, a uz podršku sjajnog benda u proširenom sastavu s gudačima, brass sekcijom i pratećim vokalima koji je vodio njegov producent Branimir Mihaljević, maestralno protutnjao kroz sve dijelove svoje duge, uspješne i bogate karijere.

Koncert je započeo hitom ‘Ono nešto naše’, naslovnom pjesmom novog albuma i turneje, nastavio ‘Tijanom’, ‘Ja po kafanama’, ‘Prvak svijeta’, ‘Oprosti mi što te volim’ i tako od prve minute digao punu Cibonu na noge, a zatim dodatno podigao temperaturu legendarnim hitovima Bijelog dugmeta ‘Na zadnjem sjedištu moga auta’, ‘Ipak poželim neko pismo’, ‘Ako možeš, zaboravi’.

Uslijedilo je prvo iznenađenje, kada su se Željko Bebek i Branimir Mihaljević pojavili na maloj bini u publici praćeni sinovima Zvonimirom Bebekom na gitari te Markom i Matejom Mihaljevićem na drugoj gitari i violini. Uz zborno pjevanje oduševljene publike u ovom su dijelu koncerta, nazvanom ‘Očevi i sinovi’, izvedene velike balade koje su obilježile njegovu karijeru – ‘Tajna veza’, ‘Loše vino’, ‘Selma’ te jedan od trenutno najvećih hitova ‘Ako voliš ovu ženu’, tijekom kojeg je djevojkama i ženama u prvim redovima Bebek povodom Dana žena dijelio crvene ruže i potom nastavio izvedbu pjesme na glavnoj pozornici.

Uz tamburaški sastav Gospodari noći koji su u prvom dijelu koncerta gostovali u istoimenoj zajedničkoj pjesmi, publiku je dodatno zapalila izvedba vječnog hita ‘Jabuke i vino’ u kojem je Zanu Nimani, u za ovu prigodu novoj reggae verziji pjesme, uspješno zamijenila Franka Batelić. Atmosfera u Ciboni je proključala kada je krenuo novi niz hitova iz ere Dugmića pa smo tako čuli ‘Svi marš na ples’, ‘Doživjeti stotu’, ‘Da sam pekar’, ‘Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac’ i ‘Ne spavaj mala moja’.

Nakon sjajnog video inserta u kojem je Željko Bebek iz osamdesetih u stilu Freddija Mercuryja raspjevavao publiku koncert je nastavljen velikim uspješnicama iz njegove samostalne karijere. ‘Žuta ruža’, ‘Dabogda te voda odnijela’, ‘Sinoć sam pola kafane popio’ i ‘Da je sreće bilo’ te ‘Laku noć svirači’, kojom Bebek često zatvara koncerte, dale su naslutiti da se ovoj nezaboravnoj večeri bliži kraj, ali publici se još nije odlazilo na spavanje. Zasluženi bis otvoren je sa ‘Došao sam da ti kažem da odlazim’ i ponovnim izvedbama ‘Ja po kafanama’ te ‘Ono nešto naše’, koja je tako otvorila i zatvorila koncert.

Svakako bila je to večer za pamćenje, koncert koji je na najbolji mogući način otvorio regionalnu turneju Željka Bebeka, koja već idući petak 16.3. stiže u Osijek, 24.3. u Split, a 21.4. u beogradski Sava centar, nakon kojeg će uslijediti i novi koncerti. Jasno je da su Bebek i bend u sjajnoj formi, te da sve koji dođu na bilo koji od koncerata očekuju pravi glazbeni spektakli koji se ne propuštaju!

ULAZNICE: 

Osijek

Ticketshop.hr, Dancing Bear Osijek, TISAKmedia Osijek II i TISAKmedia Osijek Portanova te prodajna mjesta Ticketshopa.

Split

Ticketshop.hr, Croatia Records u Splitu. CroFanShop CC1, Dancing Bearu, TISAKmedia Split i prodajna Ticketshopa.

Ekskluzivno je za sve kupce na Petrolovim benzinskim stanicama dostupna ograničena količina ulaznica za koncerte turneje ‘Ono nešto naše 2018.’ s popustom od 10% na redovne cijene. Ulaznice po ovim promotivnim cijenama možete kupiti isključivo na Petrol prodajnim mjestima koja su u sustavu Eventima. 

More in pop!mix/izvještaji

To Top