Connect with us

POP!MIX

Prije koncerta u Zagrebu Zoran Predin napravio “Rusvaj u kadi”

Prije koncerta u Zagrebu Zoran Predin napravio “Rusvaj u kadi”

Turneja pod nazivom “Zoran pjeva Arsena”, kojom Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group promoviraju istoimeni album, krenula je u svibnju iz Opatije, nastavila se spektakularnim koncertima u Labinu, Zagvozdu, Vinkuranu i Šibeniku, a u Zagreb konačno stiže 7. prosinca. U prostoru Laube čut ćemo legendarne Arsenove pjesme u gypsy swing aranžmanima Bruna Urlića i Zorana Predina te odličnoj izvedbi Predina i Damir Kukuruzović Django Groupa.

Dirnuti u Arsenovu poeziju nije jednostavno, ali već prve reakcije publike i svih glazbenika okupljenih u ovoj ideji bile su pozitivne tako da danas imamo novih dvanaest originalnih pjesama preko kojih će neke nove generacije upoznati velikog Arsena Dedića.

Album “Zoran pjeva Arsena” četrdeseti je po redu Predinov album objavljen u godini u kojoj ovaj uspješan kantautor slavi 40 godina glazbene karijere. Upitan za osvrt na album Predin je rekao da ga je najbolje prvo poslušati pa tek onda pričati o njemu, a uspješni koncerti na kojima ga je predstavio govore dovoljno o tome koliko se sluša. Neumorni Predin ovu će godinu pamtiti ne samo po izlasku novog albuma već i po svojoj novoj knjizi “Glavom kroz zid”, a kako je osoba koja je stalno u potrazi za nečim novim već ima planove i za iduću godinu.

Njegov neumorni i radoznali stvaralački duh doveo je ga je i do suradnje s glazbenim producentom Tihomirom Ivanetićem u čijem je Rockoko studiju snimljena pjesma “Rusvaj u kadi”.

“Dosad smo surađivali s mnogim eminentnim pjevačima, a sad smo ostvarili još jednu dugogodišnju želju. Predin je sjajan autor i glazbenik koji se odlično snalazi u svim žanrovima. Uz Rockoko orkestar njegova pjesma „Rusvaj u kadi” zvuči fenomenalno i vjerujem kako mu ovo neće biti jedini izlet u tamburašku glazbu”, rekao je Ivanetić.

Ususret zagrebačkom koncertu Predin je 20. studenoga u Laubi – Kući za ljude i umjetnost s novinarima podijelio posebne trenutke s dosadašnjih koncerta, ispričao kako se odlučio za ovaj zaista poseban i hvalevrijedan projekt kojeg su prepoznale i kritika i publika, a uz osmijeh se prisjetio i vremena prijateljevanja s Arsenom.

U druženju s medijima u zagrebačkoj Laubi, uz kavu i opuštenu atmosferu, svestrani Predin otkrio je i neke od velikih planova koja ga čekaju na budućem glazbenom, književnom i filmskom putu, o čemu će uskoro biti više službenih informacija.

“Spremam nešto novo sa Zagrebačkom filharmonijom, zvat će se ‘Počasni krug’, već sam na pola puta svog novog romana i još se snima film o meni koji ćemo najvjerojatnije promovirati 2021. godine. Naravno i dalje ćemo na koncertima predstavljati album ‘Zoran pjeva Arsena’”objasnio je Predin.

Uz ekskluzivan koncert u Laubi, 7. prosinca sprema se i posebno iznenađenje, a Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group će na najbolji mogući način još jednom potvrditi univerzalnost Arsenove glazbe.

Ulaznice su još uvijek u prodaji po cijeni od 145 kuna, dok će u prosincu, neposredno prije koncerta cijena ulaznice iznositi 165 kn. Ulaznice potražite u sustavu Entrio.hr

More in pop!mix/news

To Top