Connect with us

POP!MIX

Juraj Belković objavio je dugoočekivani novi album “Tragovi”

pop!mix/news

Juraj Belković objavio je dugoočekivani novi album “Tragovi”

Juraj Belković objavio je dugoočekivani novi album “Tragovi”

Juraj Belković objavio je dugoočekivani novi album “Tragovi”. Ovaj poznati rock-blues kantautor polako je stvarao materijal uživajući u pisanju i sviranju novih pjesama. “Ne radim pjesme namjenski, one nastaju spontano kao odraz nekog mog raspoloženja ili nekih događaja koji me potaknu na pisanje. Kako sam poprilično zauzet mnogim obavezama, proces stvaranja albuma kod mene zaista traje dugo”, objasnio je Jura.

Na njegovom drugom dugosvirajućem albumu nalazi se ukupno dvanaest pjesama od kojih su pjesme “Božić slavimo” s Majom Blagdan, “Betlehemska priča” s Brankom Požgajecem te “Stoljetne priče” s Dadom Belkovićem bonus trackovi. Pjesma “Stoljetna priča” koju je napravio u suradnji sa svojim bratom, također glazbenikom Dadom Belkovićem, opisuje ljepotu njegovog rodnog Slunja i Rastoka, a u pjesmi Jura koristi arhaični tekst Josipa Nikšića napisan 1906. godine. Ostale pjesme poput “Bez straha”, “La vida”, “Grad od jaspisa”, “Na putu prema jugu” uglavnom su odraz Jurinog promišljanja o životu i svemu što ga okružuje.

U produkciji mladog i svestranog Vedrana Baotića koji je bio zadužen i za likovno oblikovanje albuma, Jurine pjesme odišu blues rock ritmovima u kojima se Jura savršeno snalazi, no to ne čudi jer ga je publika imala prilike upoznati i kao frontmena zagrebačkog Dire Straits tribute benda “Sultans of Swing”. Crtež koji je iskorišten kao cover albuma djelo je njegove unuke Mile Taylor, a kako naslovna pjesma “Tragovi” u kojoj gostuje Tedi Spalato govori o kreativnosti, Jura je htio da upravo kreativnost njegove šestogodišnje unuke bude i javno objavljena.
Pjesme s novog albuma, ali i prvog “Sreća je gdje si ti”, objavljenim 2010. godine, publika će moći čuti uživo u subotu, 21. travnja u zagrebačkom klubu “Booze and Blues” (Tkalčićeva 84) u 21 sat.

More in pop!mix/news

To Top