Connect with us

POP!MIX

“Zoran pjeva Arsena” naprodavaniji album prve polovice ove godine

pop!mix/news

“Zoran pjeva Arsena” naprodavaniji album prve polovice ove godine

(fotografija: Emanuela Tomino)

“Zoran pjeva Arsena” naprodavaniji album prve polovice ove godine

Osim što svaki tjedan donosi aktualne podatke o radijskom emitiranju najnovije domaće i strane glazbe, u skladu s dosadašnjom praksom, Hrvatska diskografska udruga (HDU) objavila je domaće i strane top liste radijskog emitiranja te prodaje albuma u prvoj polovici 2019. godine. 

Na domaćoj listi prodaje albuma, na prvome se mjestu prema ovim podacima našlo diskografsko ostvarenje Zorana Predina te Damira Kukuruzovića i Django Groupa pod nazivom “Zoran pjeva Arsena”. Ovo izdanje Croatia Recordsa predstavlja dvanaest pjesama Arsena Dedića koje je Zoran Predin odabrao povodom 40. godišnjice svojeg glazbenog djelovanja. Arsenove pjesme odlučio je snimiti u gypsy swing aranžmanima u izvedbi Damira Kukuruzovića i njegovog benda.

(foto: Ž.Babogredac)

Na albumu se nalaze ponajveći hitovi Arsenovog opusa, poput pjesama “Kuća pored mora”, “Moderato Cantabile”, “Pamtim samo sretne dane”, ali i ostale, manje poznate poput “Ni ti, ni ja”, ili “Imenom sam tvojim zvao”.

Čestitam ekipi koja je radila na albumu, i svima koji su vjerovali u nas. Pozivam publiku da posjete naše koncerte, a mi idemo na album godine“, poručio je svojoj publici Zoran Predin.

Na vrhu liste najprodavanijih stranih albuma našlo se dugoočekivano izdanje Brucea Springsteena “Western Stars”. Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su obavljena u Kaliforniji i New Yorku.

Ovo je njegov 19. studijski album te ujedno i prvi studijski album u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a više o albumu možete pročitati u recenziji Zlatka Galla za Mixer.hr:

Kao sjajan autor, no jednako dobar pjevač, gitarist i bandleader, Springsteen nije samo tvorac – uz Dylana – najveće američke glazbene priče već njeno pravo utjelovljenje; umjetnik koji će bez obzira za kojim žanrom ili stilom u tom trenu posegnuo, savršeno govori o onome što je Amerika bila i što jeste. Jednako „na ti“ s njenom mitologijom i brutalnom stvarnošću koje kirurški precizno raščlanjuje no nikad bez temeljnog razumijevanja mjesta i uloge „malog čovjeka“- pojedinca ulovljenog u raljama vremena koje je „vazda nahvao“.” (Zlatko Gall za Mixer.hr)

 

More in pop!mix/news

To Top