Connect with us

POP!MIX

ZEMLJA GRUVA! predstavlja video spot za “PLODNE DANE”, žensku DISKO POP himnu

pop!mix/scena

ZEMLJA GRUVA! predstavlja video spot za “PLODNE DANE”, žensku DISKO POP himnu

Zemlja gruva! je zagrebačkoj publici dobro poznat beogradski bend specifičnog imidža i glazbenog izričaja koji je fuzija pravaca u kojima dominira crni ritam: afro, neo soul, ragga, reggae, jazz, swing, glazba ’60-ih. Još jedna njihova specifičnost su, pored jake puhačke sekcije, tri vokalna solista različitog izraza: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan.

Zemlja gruva! iza sebe ima dva albuma: “WTF is Gruvlend?” i “Šta stvarno želiš?”, a najnoviji singl u izdanju Croatia Recordsa za koji objavljuju spot u režiji Staše Tomića s posljednjeg je albuma i nosi ime “Plodni dani”. Staša Tomić je poznat po zapaženim video spotovima za bendove Artan Lili, Kandžija i Gole žene, Repetitor, Lollobridgida, Sopot…

Pjesma “Plodni dani”, koju potpisuju Konstrakta, Milovan Bošković i Vojin Ristivojević, ženska je disko pop himna i govori o hormonskom vrtuljku, seksualnom nagonu, o primordijalnoj želji za privlačenjem mužjaka do nadmoćne pozicije ženke u plodnim danima. “Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire novije srpske pop scene, ljude nevjerojatno zarazne energije koji vam svojim likom i djelom žele dobrodošlicu u Zemlju gruva!

More in pop!mix/scena

To Top