Connect with us

POP!MIX

Ususret Zagrebačkom festivalu grupa Fluentes predstavlja pjesmu „Napokon“

pop!mix/news

Ususret Zagrebačkom festivalu grupa Fluentes predstavlja pjesmu „Napokon“

Ususret Zagrebačkom festivalu grupa Fluentes predstavlja pjesmu „Napokon“

Sve poznatiji slavonski bend Fluentes na dobrom su putu da osvoje sve veći broj slušatelja.

Njihova dva protekla singla izvrsno su prošla na svim radio postajama, a pjesma „Pusti da ljubav nosi me“ više se od pola godina držala u top  10 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj te je na ukupnoj top listi najemitiranijih singlova 2017. godine na visokom 13. mjestu!

Pjesmi „Napokon“ mnogi već sad prognoziraju sličan uspjeh, a da su dečki na dobrom putu govori i to da je ova pjesma jedna od dvadeset izabranih koje će uživo biti izvedene u petak, 26. siječnja u dvorani Kornati na 65. Zagrebačkom festivalu.

„Prijava za Zagrebački festival uslijedila je spontano. Imali smo pjesmu koja nam je dobra i koja ima tako dobru atmosferu, priču i emociju.“ – ispričao nam je Goran Bošković koji je i autor teksta pjesme „Napokon“.

Kako je nastala pjesma „Napokon“ objasnio je Goran Bošković:

„Pjesma je nastala spontano na probi. Kako smo sad u tijeku snimanja novog albuma, hrpa ideja mota nam se po glavama. Matija je rekao da mu tri akorda u slijedu koje sam svirao zvuče dobro pa smo počeli istraživati. Međutim, kad je Davor rekao da mu je dosta pjesama gdje gitara počinje prva, rekao sam mu: ‘ova je cijela tvoja’.

Dotakao je tipke klavijature i odsvirao ta 4 tona u slijedu i to je bilo to. Počeo sam pjevati melodiju na ono što je on svirao i odjednom, energija i emocija koja se stvorila bila je nevjerojatna.“

Tekst je nastao, kako govore dečki iz benda, pod utjecajem spota kojeg su snimali za pjesmu „Kraj“. Ti prizori, crno bijeli kadrovi, emocije i atmosfera videa za „Kraj“  u Goranu su stvorili sliku čovjeka koji je napokon shvatio gdje je i kako zabrljao, te odlučio popraviti loše, u sebi izbrisati mrak i tugu.

Da je grupa Fluentes upravo ono što treba glazbenoj sceni dokazuje i nagrada „Music Pub Zlatka Turkalja“ za grupu godine koju su dečki jučer na predstavljanju pjesme dobili od urednika i voditelja Zlatka Turkalja. Nagrade se dodjeljuju od 1992. godine najboljim glazbenicima za njihov godišnji rad, a u 2017. godini su je zaslužili upravo Fluentes!

Pjesmu „Napokon“ slušajte i na Deezeru

http://www.deezer.com/hr/album/54608292

Sve novosti o grupi Fluentes pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

More in pop!mix/news

To Top