Connect with us

POP!MIX

U novom singlu Kojoti povezali evoluciju i počupane magnolije

pop!mix/news

U novom singlu Kojoti povezali evoluciju i počupane magnolije

Uoči nastupa na krovu MSU-a, grupa Kojoti objavila je novi video i singl ”Evolucija ide u pogrešnom smjeru” koji su posvetili svim počupanim magnolijama Grada Zagreba, ali i ”svim počupanim i potrganim magnolijama cijeloga svijeta”.

Animirani video spot potpisuje Dalibor Barić, a akva je simbolika najnovije pjesme Kojota i o čemu je  zapravo riječ pojasnio je Davor Viduka, autor teksta i glazbe te gitarist benda: ”Magnolija na Trgu žrtava fašizma je samo metafora vremena u kojem živimo. Čudo je uopće da se taj trg još tako zove. Ima stih u pjesmi: “Brišu nam povijest, kradu nam sutra” i mislim da je tu sve objašnjeno. Pjesma je dosta direktna što nam inače nije običaj, ali oko nas se dešavaju stvari protiv kojih jednostavno moraš reagirati. Ne odnosi se samo na Zagreb ili Hrvatsku, mislim da cijeli svijet pomalo luta u krivom smjeru. Totalno su se izgubile prave vrijednosti.”

”Evolucija ide u pogrešnom smjeru” četvrta je pjesma koju su Kojoti snimili od kada su krajem siječnja 2017. godine napravili svoj veliki come back. Ovoga puta riječ je o nešto mekšoj pjesmi od prijašnjih singlova ”Mi ne pripadamo tu”, ”Nova riječ” i ”Ljubav u kvaru”, ali i dalje je prati prepoznatljiv čvrsti kojotovski gitarski riff.

Osim toga, izbacivanjem ovog singla Kojoti definitivno stavljaju finalnu točku na priču o uspješnim povratničkim koncertima te najavljuju izlazak novog studijskog albuma koji bi za Dancing Bear trebao biti objavljen do kraja ove godine. Za sada je snimljeno šest pjesama s nadolazećeg albuma, a sve su snimljene u studiju GIS na Kastvu kod Mateja Zeca s kojim Kojoti njeguju dugogodišnje poznanstvo.

U subotu, 9. lipnja Kojoti će zasvirati na krovu MSU-a u sklopu programa Ljeto u MSU.  Na krovu će im se kao specijalni gost pridružiti osječki reper Kandžija koji također gostuje na budućem Kojotovom singlu ”Sve je pod kontrolom”. U ulogu predgrupe uskočit će HARP EXPLOSION – Thee One Man Band.

Novi singl ”Evolucija ide u pogrešnom smjeru” Kojoti će 8. lipnja odsvirati i na promotivnom eventu u zagrebačkom Dancing Bear dućanu gdje će biti predstavljen njihov prvi, ali best of  vinyl naslovljen ”Najboljih 11”. Tek objavljeni vinyl moći će kupiti po promotivnoj cijeni te su, osim na krov MSU-a, svi fanovi pozvani da 8. lipnja u 13h svrate u Dancing Bear dućan (Gundulićeva 7) na druženje i potpisivanje novog vinyla.

”Najboljih 11!” naravno donosi sve najveće hitove Kojota poput ”Razuzdan i lud”, ”Halucinacija”, ”Hodala je pola metra iznad zemlje”, ”Izgubljen u svemiru”. a među njih uvukla se i ”Nova riječ” tj. nova pjesma snimljena 2018. godine.

Ulaznice za koncert Kojoti – Ljeto u MSU! 9.6. dostupne su u sustavu Eventim.

More in pop!mix/news

To Top