Connect with us

POP!MIX

Radost i razigranost Merime Ključo i Jelene Milušić u novom spotu “Lume”

pop!mix/scena

Radost i razigranost Merime Ključo i Jelene Milušić u novom spotu “Lume”

Svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo i vokalistica iznimnih vokalnih sposobnosti Jelena Milušić predstavljaju spot za pjesmu “Lume” s istoimenog albuma. Pjesma koju je proslavila poznata rumunjska pjevačica Maria Tănase osvanula je u ruhu moderne Merimine harmonike i snažnog Jeleninog vokala, a lokacije u Vili Aurora u Trstenom poslužile su kao sjajna pozornica.

Produkciju i režiju spota potpisuju Merima Ključo i Jelena Milušić, dok je za kamerom bio Miki Olabarri Powell.
“Tradicionalne pjesme su najčešće i ljubavne, pa je i naziv albuma ‘Lume’, po kojem se zove i jedna pjesma, vezan uz život i ljubav. Ovo je projekt koji je srcu najbliži te ga planiramo što više predstaviti u regiji i izvan nje i nadam se da ćemo izvesti što više koncerata”, istaknula je Merima Ključo. Da je ovaj projekt srcu blizak vidljivo je iz razigranog i rasplesanog spota za pjesmu.

 “Lume” je jedna od pet pjesama iz autorskog ciklusa Merime Ključo nazvanog “Snoviđenje”, a koji je inspiriran rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. Uz još 10 obrada ljubavnih pjesama iz različitih krajeva svijeta čini album “Lume” koji je od glazbene kritike pobrao sjajne komentare. Među njima su i uspješnice poput “Ima dana”, “Zaspo Janko”, “Maruzella” i “Danka”, a kao gosti se pojavljuju renomirani gitaristi Miroslav Tadić i Atilla Aksoj.

More in pop!mix/scena

To Top