Connect with us

POP!MIX

Nikolina Tomljanović, Neno i Nikolina Belan oduševili nastupima u Šibeniku

pop!mix/news

Nikolina Tomljanović, Neno i Nikolina Belan oduševili nastupima u Šibeniku

Naslovna fotografija: Jadran Babić

Nikolina Tomljanović, Neno i Nikolina Belan oduševili nastupima u Šibeniku

Na ovogodišnjim 21. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku poznata riječka glazbenica Nikolina Tomljanović  nastupila je s pjesmom  “Daleko” te oduševila prisutne.  Ljubav, i to ona prva, bila je inspiracija za pjesmu koja govori kroz tugu, jer je riječ o ljubavi koja je prelako bila odbačena, ali tu je i sreća jer se ljubav dogodila te trajno obogatila naše živote.

Novi Nikolinin ljetni singl plod je uspješne suradnje autora glazbe Damira Bačića, autorice teksta Uršule Tolj te glazbenog producenta i aranžera Mateja Zeca.

Nastup u Šibeniku na važnoj glazbenoj manifestaciji Nikolina Tomljanović komentirala je sljedećim riječima: “Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku imaju posebnu čar, a kada uzmemo u obzir da je ovo bio moj peti solo nastup na tom festivalu, jasno je da riječ o posebnoj vezi. Festival je to pozitivne energije i dobre zabave, a orkestar uvijek odradi majstorski posao i obogati pjesmu! Uzbuđenju je svakako doprinijelo i to što je pjesma “Daleko” moj deseti singl kojim najavljujem svoj prvi solo album. Sve u svemu – bilo je sjajno!“

Na “Večerima dalmatinske šansone” sudjelovao je i višestruki pobjednik i najnagrađivaniji sudionik proteklih “Večeri”, kantautor Neno Belan. Ove godine nastupio je sa svojom kćeri Nikolinom, mladom skladateljicom. Otac i kćer oduševili su publiku koja ih je nagradila snažnim pljeskom. Izveli su Neninu pjesmu “Ti i ja”, nastalu na temu instrumentalne skladbe koju je Neno Belan napisao za predstavu “Povratak Filipa Latinovicza” Hrvatskog Narodnog Kazališta u Pečuhu. Riječ je o pjesmi koja govori o bezvremenskoj povezanosti dvoje ljudi, snazi takve bliskosti koja je jača od životnih oluja, koja nosi sreću te u konačnici prkosi i smrti. “Ti i ja” donosi novu formu u kojoj se kao autor iskušao Neno Belan, a to je belcanto, vokalna tehnika u kojoj se posebna pažnja posvećuje ljepoti tona i njegovoj izvanrednoj izvedbi te dramatičnijem izražaju i snažnim emocijama.

Neno Belan osvojio je i dvije nagrade na ovogodišnjim večerima dalmatinske šansone. Prva je nagrada za najizvođeniju pjesmu prošle godine koju je osvojila “Zvijezda moga sna”, a druga je nagrada za najbolju izvedbu koja je dodijeljena pjesmi “Samo me ljubi”, također njegovo autorsko djelo u izvođenju grupe Forum.  Uspješan nastup kao i čak dvije nagrade prokomentirao je i Belan: “Osjećaj je odličan, osvojene nagrade važno su priznanje za moj rad i čast ih je dobiti, posebno sam ponosan na prvu nagradu jer ima težinu budući da valorizira pjesmu na duži vremenski period. Jako sam zadovoljan i sjajnim reakcijama publike na naš nastup, čini se da je pred pjesmom sjajna budućnost i jako sam sretan radi toga. Nakon Šibenika, pjesmu ćemo izvesti i 31. kolovoza na Aurea festu u Požegi.”  

More in pop!mix/news

To Top