Connect with us

POP!MIX

25 novih hitova na albumu “XXI. Dalmatinska Šansona Šibenik 2018.”

pop!mix/festival

25 novih hitova na albumu “XXI. Dalmatinska Šansona Šibenik 2018.”

25 novih hitova na albumu “XXI. Dalmatinska Šansona Šibenik 2018.”

Uoči 21. izdanja Večeri dalmatinske šansone, koji počinje večeras u Šibeniku, objavljen je dvostruki album “XXI. Dalmatinska šansona Šibenik 2018.” Na albumu se nalazi 25 skladbi koje će premijerno biti izvedene u subotu, 18. kolovoza, uz orkestar, na Trgu Republike Hrvatske, u prekrasnom ambijentu između Katedrale i renesanse Vijećnice. Brojni popularni pjevači, bendovi i klape natjecat će se za prestižne festivalske nagrade. Izdavajamo nove pjesme koje su za ovu priliku pripremili talentirana 21-ogodišnja Stefany Žužić (“Zaustavi taj dan”), mlada glazbena zvijezda Medea Market Sindik (“Moja je ljubav plava”), renomirana grupa Forum (“Samo me jubi”), miljenik domaće publike Ivo Pattiera (“Ljeto osamdeset i neke”), grupa Diogen koja je prošle godine osvojila nagradu za najbolje kantautorsko djelo (“Vrijeme ljubavi”) te akustični duo The Blondes koji je tu nagradu osvojio 2016. godine (“Obrni na valcer”). Šibenčani će na festivalu pozdraviti i Nenu Belana koji će nastupiti sa svojom kćerkom Nikolinom, Marija Huljeva, Izabelu Martinović i žarka Radića, Šimu Bubicu i Rock Akademiju, Miju Negovetić, Klapu More, Klapu Cambi, Nikolinu Tomljanović, Jelenu Radan, The Ljubičanstvenog, Đanija Stipaničeva, Klapu Šufit, Ivana Županovića, Antonellu Malis, Sašu jakelića, Vesnu Pisarović, Maxa Hozića, Music Film Orkestar te Vladu Kreslina i Zapadni Kolodvor.

Šibenska šansona prošle je godine obilježila 20. obljetnicu festivala, a tom prilikom organizatori festivala, Dušan Šarac i Branko Viljac organizirali su i gala koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Presjek najvećih hitova izvedenih za tu priliku pokazao je svu veličinu ovog festivala kao i važnost koju isti zauzima na kulturnoj i koncertnoj karti Hrvatske. Neno Belan, Massimo, Đani Stipaničev, Meri Cetinić kao i mnogi drugi pjevači rado dolaze na ovaj festival predstaviti move pjesme, a šibenska publika itekako im je zahvalna za vjernost.

Večeras će u Šibeniku biti održana Večer talijanske kancone na kojoj će nastupiti Ivo Perkušić, Tina Vukov, Đani Maršan, Stefany i mnogi drugi, a dio večeri bit će posvećen dvojici velikih hrvatskih glazbenika, nedavno preminulom, legendarnom Oliveru Dragojeviću te Šibenčaninu Arsenu Dediću koji nas je napustio na današnji dan, 2015. godine.

Večer novih skladbi Večeri dalmatinske šansone uživo će prenositi CMC televizija u subotu, 18. kolovoza od 21 sat. Sve informacije o festivalu pronađite na: http://www.sansona-sibenik.com/

More in pop!mix/festival

To Top